Ordfører Astrid Hilde, familien Finnestad Lund, Peter Sørli og Harald Englund på scenen i Høllen lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Solfesten: Hedret skytterne fra Søgne

  Jon Aamodt
  17. aug. 2019
  15:45
Lørdag kveld ble familien Finnestad Lund, samt Peter Sørli og Harald Engelund, alle fra Søgne Skytterlag, hentet opp på scenen i Høllen for å motta sjekker og blomster fra Søgne kommune som takk for den fantastiske innsatsen skytterne gjorde under Landskytterstevnet.

- Vi fant ut at dette var en glimrende anledning til å hedre disse skytterne nå i kveld. De har virkelig satt Søgne på kartet og vi kan bare takke denne gjengen fra skytterlaget for den jobben de har gjort og gjør, sa ordfører Astrid Hilde under utdelingen.

Det var tydelig at alle seks satte pris på å bli hedret og mest jubel fikk Caroline Finnestad Lund. Etter volumet på jubelen å dømme er hun nå for en skikkelig kjendis i bygda å regne.

Tidligere
Lørdag klokken 13.00 startet den første «Solfesten» i Søgne. Festen er et resultat av et kommunestyrevedtak fra april i år, og formannskapet har anledning til å benytte inntil en million kroner først og fremst med tanke på at alt det gode arbeidet som legges ned av frivillighet i bygda skal få vist seg frem.

Ettersom været denne lørdagen gradvis har bedret seg, har også lokalbefolkningen begynt å innta festområdet der Høllen møter havet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fra klokken 15.00 er det underholdning fra scenen hvor de lokale artistene Martin Fredriksen og Dancing Darlings er blant gjestene som skal opptre. Senere i kveld er det duket for artister som Freddy Kalas, Casper Kuhlmann Kristensen og Italobrothers før arrangementet avsluttes med fyrverkeri klokken 20.45.

Store røde brannbiler er alltid like populært blant de unge, og nødetatenes besøk på Solfesten var intet unntak i så måte. (Foto: Nicolai Prebensen).

Bufetat
Fosterhjemstjenesten i Bufetat var også til stede under Solfesten 2019 og Lena Øydne Bolstad og Irene Sande i tjenesten kom rett fra Arendalsuka og til Høllen lørdag ettermiddag.

- Vi er her fordi Fosterhjemstjenesten i Søgne, Songdalen og Kristiansand trenger 25 til 30 nye fosterhjem fortløpende. I oktober skal vi ha nye kurs og vi prøver å fange interesse for tjenesten ved å være der folk er, sier de to til N247.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lena Øydne Bolstad og Irene Sande i Gosterhjemstjenesten i Bufetat på stand i Høllen lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen).

De forteller videre at det å være synlig ofte kan gi ett puff til familier som ønsker å være fosterfamilie.

- Vi stiller en del krav, men det viktigste er at de tar kontakt med tjenesten i den kommunen du bor, så blir alle opplysninger gitt der. Vi trenger også flerkulturelle familier i tjenesten og vi er til for å løfte frem samfunnsansvaret for disse barna som trenger hjelp, avslutter Sande og Bolstad.

Bildet under:Dancing Darlings på scenen i Høllen lørdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Freddy Kalas på scenen i Høllen lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 17.08.2019 klokken 19:56 av Nicolai Prebensen

Arrangørene har gardert seg i tilfelle himmelens sluser åpner seg. (Foto: Nicolai Prebensen)

Lokale lag og foreningen hadde rikelig anledning til å markere seg på Solfesten. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no