Ninette Berg, David Bjorvand, begge i Best Event, og Jens Kristensen i Høllen søndag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Raste over sikringen, endte opp som mentor

  Nicolai Prebensen
  18. aug. 2019
  15:58
I følge arrangørene av Solfesten var det 6.000 bevegelser ut og inn til området i Høllen hvor festen ble holdt lørdag. Mange barn og unge koste seg så lenge festen varte, men søndag morgen var området preget av lørdagens festligheter.

Jens Kristensen har oppsynet med båthavnene i Solta og i Høllen, og var oppgitt over sikringen av stedet søndag morgen. Området var ikke sperret av og publikum begynte å parkere bilene sine inne på området. Kristensen sperret selv av området slik at ingen fikk komme inn. I tillegg likte han dårlig at søpla begynte å fyke i sjøen og tok kontakt med arrangøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

N247 møtte Kristensen og Best Events Ninette Berg og prosjektleder David Bjorvand kort tid etter.

- Alt av konfetti er laget i oppløselig materiale, men vi har bestilt lift, og alt blir fjernet. Vi jobbet til 04.00 natt til i dag, tok et opphold da og klokken 11.00 i dag kommer flere ryddemanskaper. Vi har en avtale om at alt skal være tilbake ryddig og rent til mandag morgen, og slik blir det, sa Bjorvand til Kristensen. 

- Det er for sent, En del av søpla er allerede havnet i sjøen og det er ikke bra, svarte Kristensen som også kritiserte arrangøren for ikke å sikre stedet godt nok. Blant annet stod flere gassflasker usikrede like ved scenen, og det var barn inne på området da Kristensen var i Høllen søndag morgen.

- Her legger vi oss helt flate. Vi skulle selvfølgelig ha sperret av. Vi er veldig takknemlig for at du tok jobben i morges og beklager dette dypt. Det var sent og det var mørkt da vi forlot området i natt, men det er ingen unnskyldning, sa Ninette Berg til Kristensen.

- Men jeg har et forslag, fortsatte hun.

Mentor?
- Du bor her, og kan tydeligvis dette helt ut i fingerspissene. Kunne du tenke deg at vi kontakter deg neste år om det blir en ny fest, sa hun.

- Nå blir jeg 73 år gammel neste år, men hvis det blir fest, kan jeg være med litt i kulissene, sa han. 

Telefonnumre ble utvekslet og avtaler ble gjort.

Prosjektleder Bjorvand lovet også at han selv skulle plukke søppel i sjøen om det var noe som hadde havnet der i løpet av morgentimene søndag.

- Det skal jeg sørge for egenhendig, og området skal fremstå som «slikket» før vi er ferdige, avsluttet han.

Jens Kristensen sørget selv for å sperre av området i Høllen søndag morgen. (Foto: Jon Aamodt)

Mye søppel på asfalten i Høllen søndag morgen. Best Event lover at området skal fremstå som "slikket" når ryddingen er ferdig. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no