Jeg hører om dem som ”går seg fast” på vei opp til Søgneskiltet, skriver Jostein Andreassen i leserinnlegget. (Foto: Mattias Jahr)

«Den ”bratte” stien opp til Randsheia (Søgneskiltet)»

  Nicolai Prebensen
  31. okt. 2019
  17:00
Gode og entusiastiske sjele er stadig i funksjon for å forbedre vårt herlige løypenett. Jeg ser at disse nettopp har lagt ut planker og forordnet bro og tau til den ”lange” stien til Randsheia. Det er når en går opp fra Kunstgrasbanen og nordover, på den steinsatte skogsbilveien og som er under opparbeiding. Derfra går en på ryggen sørover til toppen. 

Denne veien er jo den mest familievennlige. 

Leserinnlegget fortsetter under annonsen.
Annonse

Men jeg strever med å guide folk som vil gå direkte opp. Stien deler seg i tre alternativer flere ganger, og for en ukjent er det sannelig ikke så lett. Jeg hører om dem som ”går seg fast”. 


Forslag: Sett opp noen skilt på den til enhver tid greieste stien. Heng opp to, tre tau som en kan dra seg opp i. Særlig et par steder hadde det vært til stor hjelp med ei trapp, f.eks. ved rota på den første avsatsen, ikke langt fra befestningene. Jeg gikk opp til toppen i dag i det fine været, men det var litt glatt og slett ikke ufarlig for en som er over 70 og går alene. Toppen av Randsheia (den danner jo ei rand, en kant mellom heiene og den flate Tangvallsletta) har en nydelig utsikt, en av de aller fineste i bygda. 
Så altså …!   

Jostein Andreassen
Sist oppdatert 31.10.2019 klokken 18:46 av Nicolai Prebensen

Jostein Andreassen skriver om stien opp til Søgneskiltet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Onsdag: Kafferast ved bålet under rydding på turveien til Søgneskiltet. Helge Bentsen (t.v.), Arnfinn Håverstad (t.h.) og Kalle Kimestad og Aasmund Bakken i bakgrunnen (Tellef Vinvand var ikke til stede denne dagen). (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no