Alt er nå klart for å starte arbeidet med nye idrettsanlegg vest for nåværende skole på Tangvall etter at grunneierne har blitt enige med kommunen om innløsning av de berørte eiendommene. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Partene enige: - Det blir ingen ekspropriasjon

  Jon Aamodt
  05. nov. 2019
  18:07
Kommunestyret i Søgne vedtok sommeren 2019 detaljreguleringsplan for nytt idretts- og skolesenter på Tangvall. Planen innebærer at tre eiendommer vest for dagens skole må innløses for å få plass til de nye anleggene som skal bygges. 

Tidligere i høst ble det inngått avtale med en av de berørte grunneierne, mens kommunen forberedte ekspropriasjonssak for de to gjenværende eiendommene. 

  
- Vi har nå blitt enige med kommunen om en sum for innløsning av våre tomter på Tangvall, sier Svein Eikeland, en av de to grunneierne på Tangvall hvor administrasjonen i Søgne kommune hadde fremmet forslag til kommunestyret om ekspropriasjon av grunn når nytt skole- og idrettssenter skal bygges. 

I løpet av siste helg har grunneierne gjennom sin advokat gitt tilbakemelding om at det senest fremforhandlede forslag til løsning er akseptert. Med en avtale som alle parter nå er enige om, er det ikke lenger aktuelt å ekspropriere grunn til bygging av det nye idretts- og skolesenteret på Tangvall. 

- Flott at vi er kommet til enighet
- Jeg kan bekrefte at en avtale med de berørte grunneierne nå er i boks. Det er flott at vi nå har kommet fram til en avtale som alle parter er fornøyd med, sier rådmann Kim Høyer Holum til N247 tirsdag ettermiddag.

Han legger til at avtalen betyr at alt nå er klart for å gå igang med bygging av nye idrettsanlegg som skal erstatte anlegg som forsvinner når byggingen av det nye skolesenteret starter opp i løpet av 2020. 
 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Eikeland sier til N247 at det har vært krevende å være i den nå tilbakelagt prosessen, men han er glad for at saken nå er løst med et tilfredsstillende resultat og har allerede kjøpt ny bolig. 

De to grunneierne har en frist på fire måneder på å fraflytte sine eiendommer, men Eikeland sier mandag at han regner med å være ute av sin nåværende bolig i god tid før dette. 

Det blir ingen ekspropriasjon etter at grunneierne og Søgne kommune er enige om innløsning av de berørte eiendommene på Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no