Ordfører Johnny Greibesland og Arne Otto Iversen fra Klimaalliansen delte ut førstepremien til Oda og Sebastian fra 7. klasse ved Rosseland skole. (Foto: Jon Aamodt)

Rosseland skole fremdeles best i Songdalen

  Jon Aamodt
  05. nov. 2019
  13:56
Miljøagentenes store gå- og sykkelkonkurranse i 2019 er avsluttet med strålende resultater. 143 klasser i Vennesla, Birkenes, Kristiansand, Søgne og Songdalen har deltatt.

- I hele landet har barn og unge ivrig deltatt i konkurransen, og i løpet av én måned har deltakerne i Beintøft gått nærmere 32 ganger rundt jorda, nesten 1,3 millioner kilometer. Hver uke har deltakerne også forsøkt seg på ulike tema; trafikksikkerhet, natur, matpakkens reise og forsøpling, sier Arne Otto Iversen som representerer Klimaaliansen og er lokal tilrettelegger for konkurransen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Målet med Beintøft er å redusere biltrafikken slik at en får sprekere og mer opplagte elever, en tryggere skolevei og ikke minst minskende utslipp av klimagasser. Kampanjen bidrar til at anslagsvis tre tusen barn i Kristiansandsregionen oppdrar foreldre til å redusere bilbruken.  

Nye premier til Rosseland-elevene
Det deles ut pengepremier som går til klassekassa. I tillegg har alle klassene som har deltatt fått en fotball. ATP-utvalget betaler for lokale premier og Klimaalliansen bidrar under oppstart og med rekruttering til kampanjen, samt under premiering.

De tre beste skolene total i Kristiansandsregionen premieres, i tillegg deles ut premier til de tre beste klassene i hver kommune. Som så mange ganger tidligere er det elevene ved Rosseland skolen som stikker av med hele premiepotten for Songdalen kommune. 

Beste klasser i Songdalen kommune i 2019:
  1. 7. klasse Rosseland (2313 poeng), premieres med kroner 2.000
  2. 6. klasse Rosseland (2293 poeng), premieres med kroner 2.000
  3. 5. klasse Rosseland (2080 poeng), premieres med kroner 2.000
Artikkelen fortsetter under bildet.
Det var Songdalens ordfører, Johnny Greibesland (Sp) som sammen med Arne Otto Iversen fra Klimaalliansen delte ut premier til Rosseland-elevene tirsdag. Greibesland for anledningen med kommunens ordførerkjede som om kort tid havner i eget monter i kommunestyresalen på Nodeland når Songdalen opphører som selvstendig kommune fra nyttår. (Foto: Jon Aamodt).

- Elevene ved skolen her er kjempeflinke til å gå eller sykle til skolen. De tar dette på alvor og er flinke til å motivere og minne hverandre på dette hele tiden, sier rektor Tim Kelly til N247. 

Det var Vågsbygd skole med 23.244 poeng fordelt på 11 klasser, et snitt på 2.113 poeng, som fikk med seg årets hovedpremie på kroner 10.000.

Med ny kommune og flere konkurrenter blir kampen om de fremste plassene enda hardere neste år, men Kelly minner om at det ikke er mange poeng opp til vinnerne i regionen og ser bare den økte konkurransen som en ekstra motivasjon for Rosseland-elevene neste år. 
Sist oppdatert 01.12.2019 klokken 20:38 av Nicolai Prebensen

Nina og Benjamin fra 6.klasse tok imot andrepremien fra ordfører Johnny Greibesland på Rosseland skolen tirsdag. (Foto: Jon Aamodt)

Det var Emilie og Olivier fra 5. klasse som kunne ta med seg tredjepremien på 2.000 kroner tilbake til klassen sin. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no