- Hele bygda inviteres til stor jubileumsfest søndag, sier fagleder kulturdrift og programansvarlig ved Søgne Gamle Prestegård Marit Gjertsen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Inviterer til stor jubileumsfest søndag

  Jon Aamodt
  06. nov. 2019
  13:44
- Det har vært et helt utrolig engasjement fra lag og foreninger og mange frivillige i forberedelsene til jubileumsfesten for kultursenteret på Søgne gamle prestegård som i år feirer 20 års-jubileum, sier fagleder kulturdrift og programansvarlig ved Søgne gamle prestegård, Marit Gjertsen til N247. 

Den store jubileumsfesten skal arrangeres søndag 10. november. Da markeres at det er 20 pr siden kultursenteret ble etablert ved Søgne gamle prestegård. Etableringen kom i stand etter 10 år med debatt og tålmodig kamp fra forkjemperne for kultursatsingen i bygda. 

- Hele bygda inviteres til denne festen, og siden det er bursdagsfest blir det servert gratis kake til de første 200 gjestene. Dette er en bursdagsgave fra Søgne og Greipstad sparebank, sier Gjertsen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kultursenteret Søgne gamle prestegård har et høyt aktivitetsnivå og er en yndet arena når kulturskolens elever skal vise seg fram. (Arkivfoto: Jon Aamodt). 

Hun forteller videre at fra klokken 12.00 til 15.00 blir det massevis av aktiviteter og utstillinger for store og små, og nevner i fleng kunstverksted, potetkakebaking, omvisning i ubåthulen og steinalderutstillingen, snekkerbod, kunstutstillinger, stort bokmarked med lokalhistoriske bøker, en egen åpen scene for «fritt ord» og enda mye mer.

 Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Festforestilling i kultursalen
- Klokken 15.00 starter en stor festforestilling i kultursalen. Her opptrer Søgne Bygdekor, Søgne musikkorps og Søgne kulturskole. Kultursenterets første leder, Terje Seilskjær og mangeårig kulturmedarbeider Arild Røsstad skal mimre og vise gamle bilder. Noen av de nye lederne i kulturenheten i den nye kommunen, Pål Magne Steinsland og Sjur Høgberg vil si litt om fremtiden, og kommunens nye ordfører, Jan Oddvar Skisland (Ap) vil komme med en hilsen til jubilanten. 

- Søgnes «Silodebatt»
- Som ivrig forkjemper og kultursenterets første leder, har Terje Seilskjær uttalt at den 10 år lange kampen for kultursenteret før opprettelsen for 20 år siden, har mange likhetstrekk med «Kunstsilo-debatten» fra nåtiden. I dag ser vi med glede tilbake på etableringen når vi ser det flotte samarbeidet med frivilligheten og hva kultursenteret har hatt å bety for den lokale kulturen. Så langt er det heller ingen ting som tyder på at Kultursenteret Søgne gamle prestegård vil få noen redusert betydning i den nye storkommunen, avrunder Gjertsen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lokale lag og foreninger er flittige brukere av Kultursenteret. Bildet er fra et arrangement i forbindelse med utstillingen om kystkulturen i Søgne. (Arkivfoto: Jon Aamodt). 

På vegne av de involverte frivillige lag og foreninger på prestegården, Søgne kulturskole, Søgne kommunes enhet for kultur og alle andre involverte, gjentar hun invitasjonen til helge bygda når konferansierene  Olav og Sofia Grendstad skal ta publikum gjennom kultursenterets festdag. 

Bildet under: Det er ikke bare lokalkulturen som får vist seg frem på Søgne gamle prestegård. Bildet er fra Jon Eikemos opptreden i kultursalen i februar 2016. (Arkivfoto: Jon Aamodt).

Det inviteres til stor fest når Kultursenteret Søgne gamle prestegård feirer sitt 20 års-jubileum søndag 10. november. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no