De minste har sin egen korte løype når Søgne Morothon arrangeres. Bildet er fra 2018. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Gjør deg klar til Søgne Morothon 2019

  Jon Aamodt
  08. nov. 2019
  09:46
- Da begynner det å nærme seg årets utgave av Søgne Morothon. Torsdag kveld er det rundt 250 påmeldte, og løypene er i ferd med å merkes for den 28. utgaven av løpet. Det er tidvis noe snø i løypa og noen dager har det vært relativt glatt i høyden. Dersom dette holder seg, kan skovalg være en avgjørende faktor for de som skal ut i løypa lørdag, sier Dag Morten Frantzen. 

Det er Søgne Skiklubb og Søgne IL Friidrett som i år igjen er arrangører av løpet som i sin lengste versjon byr på 21 kilometer med utfordrende skogsløp. Som tidligere er det også en kortvariant på 10,5 kilometer og en ekstra kort variant for de minste. 

- Gratis for de yngste
- Søgne Skiklubb som arrangør ønsker virkelig å trigge de unge løperne, skape engasjement og treningglede. Å legge til rette for aktivitet er et av klubbens viktigste mål. Det vil derfor være gratis å delta for de som er under 17 år, tilføyer Frantzen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Ta hensyn til anleggsarbeid
Både kort- og langløype er lagt om cirka en kilometer før mål. Dette er  grunnet anleggsarbeider i området. Arrangørene antar at løypa da blir noen hundre meter kortere. De opplyser videre at det kan forventes anleggstrafikk på veien ned mot E39 og understreker at det er viktig at løperne holder venstre side den siste kilometeren ned mot mål.

- Lørdag 9. november er datoen, løypene er klare og da er det også på tide du begynner gjøre deg klar, er beskjeden fra arrangørene til alle som skal delta. 


Det er lagt ned noen timer dugnad i løypene i år. Det betyr mer flyt og mindre knot. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no