Det var fantastisk å se så mange opplyste og blide barn som ønsker å bidra til en mer bærekraftig verden, sier kommunikasjonsrådgiver i Norad, Marte Lid. Her sammen med Olava fra Odderøya Kulturbarnehage. (Foto: Privat)

Fremtidens klimavoktere: 30 barn deltok under ryddeaksjon på Odderøya

  Redaksjonen
  08. nov. 2019
  13:33
Av Thea Rustad Dyvesether

Fredag deltok 30 barn i alderen 2 til 6 år fra Odderøya Kulturbarnehage i en samtale om miljøet med en påfølgende ryddeaksjon av lokalområdet. Fremtidens klimavoktere fra Kristiansand fikk lære enda mer om å ta vare på seg selv, hverandre og naturen – noe som også inngår i barnehagens satsing på bærekraftig utvikling.

- Vi vet at barna har store evner til å gi og vise omsorg for hverandre og naturen. De har gledet seg til å få gjøre en viktig ting i «sin» natur her på Odderøya. Denne felles opplevelsen bruker vi til å snakke om naturen og om hvordan vi kan ta vare på den slik at vi ikke ødelegger for de som kommer senere. Aktiviteter som dette gir oss mulighet til å snakke med barna og legge grunnlaget for å tenke kritisk, handle etisk og vise solidaritet, sier Gunn Strand Brunvatne, enhetsleder for Odderøya Kulturbarnehage.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Barna kaster minst søppel
Klokken 10.00 fredag møtte en aktiv gjeng med barn opp på Grønt Senter til en kort og interaktiv samtale om miljø og bærekraft, før de tok bena fatt for å rydde søppel i området. Barna viste stort engasjement for hvordan vi kan ta vare på kloden vår.

- Det er voksne som kaster mest søppel, ikke vi barna, sier Mathea Blomvik Larsen.

Bærekraft i praksis
Etter endt ryddeaksjon fikk både store og små spise redesignet mat i kategorien «Best før, men like god etter» - en vegansk lapskaus.

 Til stede under ryddeaksjonen var også Marte Lid fra Norad, som roser både barnehagens satsing på bærekraft og barna som deltok.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Mathea og andre barn fra Odderøya Kulturbarnehage under ryddeaksjonen fredag formiddag. (Foto: Privat).

-  For at vi skal nå bærekraftsmålene innen 2030 er det viktig at flere kjenner til dem. Det er derfor svært positivt at Odderøya Kulturbarnehage snakker med barna om viktige temaer som miljø, natur og bærekraft. Det var fantastisk å se så mange opplyste og blide barn som ønsker å bidra til en mer bærekraftig verden, sier kommunikasjonsrådgiver i Norad, Marte Lid. 

Hele uken har Kristiansand Kommune satt bærekraft øverst på agendaen, og i morgen avsluttes uka med Nattevandring for Bærekraftsmålene. Vandringen starter på Torvet klokken 18:00, og avsluttes med gratiskonsert på Bendiksbukta. Her skal Thom Hell, Jonas Alaska, Marte Wulff, Stina Talling og 120 barn fra Søgne Danseklubb skape magisk stemning under den åpne nattehimmelen. Opplegget på scenen starter klokken 19.30.

- Det er voksne som kaster mest søppel, ikke vi barna, sier Mathea i Kulturbarnehagen. (Foto: Privat)

Barn fra Odderøya Kulturbarnehage i aksjon på¨Odderøya fredag. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no