Dykkerklubben inviterer til åpent møte for strandryddere og fiskere tirsdag kveld

Publisert

Ti nå i år har Søgne Dykkerklubb tatt opp 886 spøkelsesredskaper fra Sørlandskysten, de aller fleste fra Søgne-skjærgården. Siden oppstart av dette fisket for noen år siden har klubben hentet opp i alt 1.970 eierløse redskaper. Nå ønsker klubben et samarbeid med lag, foreninger og båteiere.


- Søgne Dykkerklubb har i flere år samarbeidet med Flekkerøy vel og Kystgrunneierlaget om rydding av marint avfall. Nå trekker kystgrunneierlaget seg ut av samarbeidet, og vi er på jakt etter nye samarbeidspartnere i forbindelse med søknad til Miljøverndepartementet om utgiftsdeknig. For dette, samt samarbeidspartnere omkring spøkelsesredskaper, vil vi ha åpent møte på Søgne gamle prestegård tirsdag 19. november skriver Steinar Monsen i en presseinvitasjon til mediene mandag ettermiddag.
Han skriver videre at klubben vil søke midler for å rydde i sjøen og i ferskvann, samt å finne lag og foreninger som trenger penger til rydding av marint avfall. Klubben søker på denne måten å sende en felles søknad til departementet for 2020.
- Hvert enkelt lag organiserer egne ryddinger og får utgiftsdekning fra felles tilskudd. Vi inviterer til informasjon og diskusjoner om dette fra klokken 18.00 til klokken 19.00 denne tirsdagen, fortsetter Monsen.
Klokken 19.00-19.30 blir det felles fiskesuppe før neste møte.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne Dykkerklubbs medlemmer har i en årrekke hentet spøkelsesredskaper i skjærgården på Sørlandet. Nå vi de ha et utvidet samarbeid med lag, foreninger og båteiere. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).
Klokken 19.30 inviterer klubben fiskere og andre med egnede båter som vil samarbeide omkring henting av spøkelsesredskaper.
Utfordrende
- På et vanlig dykk sender vi opp mellom fem og 25 fiskeredskaper. Det er utfordrende å ta dette om bord samtidig som vi skal passe på dykkere. Vi ønsker derfor å lage et system der båter kan melde seg på for å trekke redskaper når vi skal ut å dykke. Systemet vil basere seg på invitasjon og påmelding per telefon.
- Ødelagte redskaper leveres i Høllen vest, og det som er brukbart fordeles mellom båtene som deltar, avslutter han samtidig som han ønsker alle vel møtt til et nyttig møte.
Sist oppdatert 19.11.2019 klokken 21:18 av Nicolai Prebensen
Steinar Monsen tar i mot marint avfall i Olavsundet. Dykkere fra klubben er nede på bunnen av sundet og plukker søppel. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS