Lege og Røde Kors-engasjerte Siri Johanne Boye hilser på Kronprinsparet på Skaugum onsdag. (Foto: Roar Dalmo Moltubak, Røde Kors)

- Jeg følte det nesten som et sjelelig spa

  Jon Aamodt
  28. nov. 2019
  20:27
For femtende gang inviterte Kronprinsparet til Gjestebud på Skaugum. Tradisjonen ble startet i forbindelse med TV-aksjonen Hjerterom i 2004, som gikk til Rådet for psykiske helse og Kirkens Bymisjon. 

- I år inviterte Kronprinsparet rundt 60 delegater fra Røde Kors hjem til seg. Delegatene er mennesker som på kort varsel reiser ut til konfliktområder på vegne av Røde Kors, der de utfører livsviktige oppgaver  i førstelinjen i krig og konflikt. Delegatene kommer hjem med sterke opplevelser og førstehåndsinntrykk fra noen av verdens verste kriser. De er modige mennesker som ofrer hjemlig trygget i Norge i lengre perioder for å bistå Røde Kors i deres livsviktige  arbeid for mennesker i nød, sier Jane Sofie Svendsbø, rådgiver kommunikasjon, synlighet og samfunn i Røde Kors. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Blant de 60 inviterte var Søgne-bosatte Siri Johanne Boye. Hun er lege og spesialist i barnesykdommer og arbeider til daglig som legevaktoverlege ved legevakta i Kristiansand. 

- Julen 2017 tilbragte hun i den største flyktningeleiren i Bangladesh, på grensen til Myanmar. Hun har vært frivillig i Røde  Kors siden tidlig ungdom og ble med i Røde Kors sin beredskap for utenlandsoppdrag i 2011. I 2014 var Boye blant de første internasjonale Røde Kors-medarbeidere som reiste til Vest-Afrika på grunn av ebola-epidemien. Der var hun i to perioder, og hun var også på Haiti med Røde Kors og jobbet med koordinering av helsehjelp etter orkanen Matthew i 2016. sier Svendsbø til N247.

- Som et sjelelig spa
- Vi ble møtt av et julepyntet Skaugum med fakler i oppgangen da vi ankom i samlet prosesjon, og alle fikk håndhilse på Kronprinsparet, sier Boye til N247 like etter tilbakekomsten til Søgne torsdag ettermiddag. 

Hun forteller videre at tre av hennes kolleger fra Røde Kors, fremførte en faglig orientering fra sine seneste oppdrag, noe som var spennende både for Kronprinsparet og de øvrige gjestene. 

- Deretter bar det til bords hvor vi fikk servert en nydelig bufeet hvor det også var smaker fra fremmede trakter, kanskje som et hint til våre opphold i fremmede strøk. Flere av oss kjente hverandre fra før, men det var ekstra hyggelig å møtes i en slik setting som dette. Det var utrolig flott, og jeg følte det nesten som sjelelig spa, sier hun videre. 

- Står for noe ekte og varmt
Hun fremhever takknemlighet for å ha fått en fin opplevelse, og sier Kronprinsparet etter hennes mening står for noe ekte og varmt i en verden hvor vi noen ganger lurer på hva som er ekte og hva som er «fake news».

- Det var en uforglemmelig opplevelse som alle burde få anledning til en gang i løpet av livet sitt, avrunder lege og Røde Kors-engasjerte Siri Johanne Boye.

Gjestebudet ankommer Skaugum. (Foto: Roar Dalmo Moltubak, Røde Kors)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no