Avdelingsleder teknisk i Kristiansand parkeringsselskap, Arvid Rune Larsson sier at parkeringsautomaten i Høllen fra og med mandag er aktiv og parkeringsavgiften kan betales kontant med kort eller via tre forskjellige apper. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Nå kommer trafikkbetjentene til Søgne

  Nicolai Prebensen
  25. nov. 2019
  15:35
Fra og med mandag må du betale for å stå parkert i Høllen på dagtid. Hele området har vært unntatt avgiftsparkering i lang tid etter at det ble klart at Kristiansand parkeringsselskap skulle overta driften. 25. juni ble anlegget koblet til systemene, men da tekniske problemer førte til skyhøye avgifter som ikke lot seg reversere  for bilistene ble anlegget lukket ned igjen.


Mandag var ny automat kommet på plass, og nå må alle som vil parkere i området betale avgift mellom klokken 08.00 og 17.00 alle dager. Unntaket er de som har båtplass i havna og legger parkeringskortet synlig i bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Høllen og Solta Båthavn skriver i et informasjonsskriv til medlemmene at parkeringsområdet ved båthavna i Høllen øst for havnebassenget, tidligere har vært delt i to; en del til våre medlemmer (den delen som ligger nærmest stranda) og en del til kommunale/off. plasser.

«Fra 25. nov 2019 er dette slått sammen til et felles avgiftsbelagt område. Båthavnas medlemmer er derfor ikke lenger bundet til å stå på den ytterste halvparten som tidligere hadde gul oppmerking, men kan stå på hele området. Båthavnas parkeringsbevis for 2019 er fortsatt gyldig, men områdets parkeringsbestemmelser blir nå håndhevet av Kristiansand Parkering. Siden området nå er avgiftsbelagt hele året må båthavnas parkeringsbevis alltid ligge synlig i bilen hele året, så fremt man ikke løser parkeringsbillett.»

- Denne automaten er helt ny, og bilistene kan betale kontaktløst inntil 200 kroner, de kan betale med kort og pin-kode og de kan bruke tre forskjellige apper. Det som er en fordel med denne maskinen er at selv om man har forhåndsbetalt for en gitt tid, og parkeringen må avbrytes, er det enkelt å avslutte parkeringen, sier Arvid Rune Larsson, avdelingsleder teknisk i parkeringsselskapet til N247 mandag ettermiddag.

Avbryte
- Har bilistene betalt med kort, er det bare å sette inn igjen kortet så avbrytes betalingen. Bruker de en av de tre appene vi støtter er det enkelt å avslutte parkeringen, fortsetter han og legger til at man også kan bruke appene til å forlenge parkeringen om det er ønskelig.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Vi har aldri betalt ei krone her nede derfor har vi søkt om 10-12 parkeringskort fra klokken 11.00 til 13.00 i hverdagene, sier gjengen på Sjantyen i Høllen. De rydder søppel og hjelper til der det trengs og mener derfor at de bør kunne slippe å betale for de to timene de er på Høllebrygga hver ukedag. - I fellesferien kan vi være mer fleksible, sier de.

Det var trafikkbetjentene Tina Stedjan Egeli og Aina Brent som sørget for «avdukingen» av de nye skiltene og den nye parkeringsautomaten. De to lover at det ikke er siste gang de er i Søgne.

På spørsmål om de ville kontrollere biler som parkerer på Høllebrygga fra nå av, var svaret klart;

- Ja, det skal vi, sa de.
Sist oppdatert 25.11.2019 klokken 18:31 av Nicolai Prebensen

Trafikkbetjentene Tina Stedjan Egeli og Aina Brent fjernet mandag plasten som har dekket ove skiltene som forteller om avgiftsparkering i Høllen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no