President i Lions Clubb Søgne Magne Helge Lorentsen til høyre, klubbens eneste æresmedlem Svenn Aadne Nilsen og Kristin Jernbekk Pettersen som legger gaven sin i julegryta. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Julegryta: - Dette gjør vi med glede

  Jon Aamodt
  26. nov. 2019
  13:08
- Også i år skal Lions Club Søgne samle inn penger for Frelsesarmeen i Søgne. Dette gjør vi med glede, og vi gjør det helt gratis for Frelsesarmeen. Dere vil se oss på de vanlige dagligvarebutikkene i Søgne som vi har stått på tidligere fra lørdag 30.11 til og med lille juleaften. Julegrana tennes i Søgne lørdag 30.11.19 klokken 16.00 og fra cirka klokken 15.30 den dagen står vi på torvet sammen med en representant fra Frelsesarmeen, sier Leif Gunnar Vigebo, leder for julegrytegruppa i Lions Club Søgne.

Frelsesarmeens julegryte i Søgne
- Frelsesarmeens julegryte er en landsomfattende og viktig innsamlingsaksjon i førjulstida. De siste seks årene har Lions stått grytevakt her i Søgne, og mange Søgnefolk har benyttet anledningen til å gi et bidrag til Frelsesarmeen i den lokale gryta. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi i Lions er stolte av å være til hjelp i denne flotte aksjonen. Det er fantastisk å oppleve givergleden blant folk, og det er en sann glede å stå grytevakt. Enkelte skoleklasser samler inn penger gjennom ting de lager eller gjør og kommer til gryta for å gi pengene til Frelsesarmeen. Også noen arbeidsplasser gjennomfører lotterier og annet og kommer til gryta med resultatet. Sammen med alle enkeltbidrag har dette gitt et veldig godt totalresultat, sier Vigebo. 

Vigebo sier videre at rekorden for gryta i Søgne er kr. 92.679  og ble satt i 2014. De siste årene har resultatet gått litt nedover både på landsbasis og i Søgne. I fjor endte innsamlingen i Søgne på kr. 70.437. Dette er likevel et veldig bra resultat, og viser at Søgnefolk støtter godt opp om gryteaksjonen. 

- Imponerende jobb
- Den jobben som Lions Søgne gjør for nærmiljøet i Søgne spesielt og i storkommunen er imponerende. Det i tillegg til at de også i år vil ta hånd om julegryta i Søgne, er vi i Frelsesarmeen takknemlige for. Lions tar på seg dette til tross for en travel og hektisk førjulstid. Vi takker både Lions og alle dere som bidrar med penger i gryta. Midlene som kommer inn prøver vi å forvalte på best mulig måte, sier korpsleder for Frelsesarmeen i Kristiansand Bjørn Edvart Andersen.

- Midlene som kommer inn i julegryta går med til å finansiere vår velferdskafe, vårt familiearbeid blant vanskeligstilte og innvandrere gjennom hele året. Når det nærmer seg jul er det alltid mange mennesker som har behov for litt ekstra hjelp, også i år. I 2018 var det cirka 2.100 mennesker som fikk litt ekstra julehjelp fra Frelsesarmeen. Julehjelpen bestod blant annet i litt ekstra julemat, julegaver til barna og juleopplevelser, fortsetter Andersen. 

- Vi ønsker alle våre venner en velsignet god førjulstid, avslutter korpslederen.

Per Henriksen fra Frelsesarmeen sammen med Lions-medlemmene Ted Abrahamsen, John Macleod og Leif Gunnar Vibego. Bildet er fra torvet på Tangvall i 2018. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no