Henrik Holmen (t.v.) og Benjamin Tønnessen i maskinentreprenørselskapet Per Try AS avsluttet tirsdag grunnarbeidene for nytt autovern på en strekning på 350 meter fra brua ved stemmen og videre nordover. (Foto: Nicolai Prebensen)

Nå sikres deler av Repstadveien

  Nicolai Prebensen
  26. nov. 2019
  19:10
Sikringsarbeidene fra stemmen i Tronstadvannet og 350 meter videre oppover er nå i full gang. Det skal fendres på hele strekket, og brua over elva er allerede ferdigstilt.

Det var 6. september N247 skrev om grunneier Petter Sangvik og kommunestyrepolitiker Oscar Lohne (H) som i 25 år hadde etterlyst sikringsarbeid langs den farlige strekningen langs Tronstadvannet.


N247 kontaktet Statens vegvesen, og etter en befaring på stedet ble det bestemt at arbeidene skulle igangsettes så fort som mulig. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

350 meter
- Vi setter opp en fender fra brua i den sørlige delen av vannet og cirka 350 meter nordover. Når det kommer til bekken som er beskrevet, krever dette et større arbeide i og med at vi ikke får feste til fenderne på det stedet, og bekken må følgelig legges om.

- Dette er et arbeide vi skal se på, men det blir ikke prioritert akkurat nå. Arbeidet med å sette opp fenderne skal være ferdigstilt i løpet av 2019, sa prosjektleder prosjekt og vedlikehold i Statens vegvesen Vest-Agder, Jack Sylte dengang.

Nå er arbeidene i full gang, og mannskaper fra maskinentreprenør Per Try i Søgne har frem til tirsdag gjort grunnarbeider langs veikanten slik at fendringen kan starte. Arbeidene på selve brua er ferdigstilt.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kommunestyrepolitiker Oscar Lohne (H) og Petter Sangvik ved den 15 centimeter høye fenderen som skiller kjøretøy fra veien og Tronstadvannet til høyre på bildet. Bildet er tatt 6. september, nå er grunnarbeidene ferdige og oppsetting av autovern kan begynne. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)

David Dutton i Presis vegdrift, underentreprenør til Statens vegvesen, sier tirsdag ettermiddag til N247  at det er maskinentreprenør Per Try som har gjort grunnarbeidene til nytt autovern på strekningen, og dette arbeidet ble ferdigstilt i dag.

Brua ved stemmen på Repstadveien er nå ferdig fendret. (Foto: Nicolai Prebensen)

Grunnarbeidene til nytt autovern på Repstadveien ble ferdigstilt tirsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no