Den 35 meter lange tråleren Tenor er nå klar for fiske og døpes på Høllebrygga lørdag ettermiddag. Du er velkommen ombord. (Foto: Privat)

Lørdag kommer Tenor til Høllebrygga, og du er velkommen ombord

  Nicolai Prebensen
  27. nov. 2019
  20:15
Fem og et halvt år siden forrige gang, inviter Frode Jensen og selskapet Tempofisk igjen til dåp i Høllen. 

Folkefest på Høllebrygga

Jensens nye tråler Tenor, setter kursen for Norge og Høllen torsdag kveld, og går alt etter planen vil båten klappe til kai en gang førstkommende fredag. Lørdag holder skipper og mannskap ombord åpen båt fra klokken 12.00. Klokken 13.30 er det klart for høytidelig dåp med Hildur Jensen, mor til Frode, som gudmor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Nybygget Tenor er 35 meter lang og rigges for kombinert fiske. Like etter at tråleren ble sjøsatt i Polen i år sa Jensen til N247 at denne tråleren blir bygget litt mer beregnet for både reke- og ordinært fiske. 

- Noe av bakgrunnen for at vi bygger en tråler til er at «Tempo» egentlig er litt trang. Vi har også kvoter vi ikke får brukt, og i stedet for å forlenge «Tempo», fant vi ut at vi like gjerne kunne bygge ny.

- Har troen
- Det er en tøff investering. Myndighetene kan legge kjepper i hjulene for fiskeriindustrien, fisken kan forsvinne eller andre forhold kan gjøre at dette går galt, men vi har troen, ellers hadde vi ikke gjort det, sa Jensen til N247 i 2016 da kontrakten på ny tråler ble skrevet.

Vi har «deadline» torsdag kveld her i Danmark. Båten vaskes ned, malerarbeider skal fullføres, og det skal ryddes. Det er hektisk her nå, men vi skal rekke å få unna det meste. Vi har lyst til å markere Tenor i Søgne, og lørdag tar vi også med oss Tempo, og legger begge trålerne til kai og inviterer alle som ønsker det ombord i båtene. Det skal rigges til et stort telt hvor det serveres litt drikke, bløtkake, og ikke minst har vi bestilt 100 liter fiskesuppe fra «Jentan på Båly», som serveres på brygga, sier Jensen på telefon fra Danmark tirsdag kveld.

Han håper på massevis av mennesker på Høllebrygga lørdag.

Hyggelig
- Vi synes det er hyggelig å kunne stelle i stand til en liten fest i denne anledningen. Selv om båtene våre ligger i Mandal er de Søgne-registrerte, og siden de stort sett er på havet året rundt, er det hyggelig for oss å bruke denne anledningen til å vise frem det vi holder på med. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Frode Jensen (t.v.) og Svein Kristiansen i Mandal et par år tilbake. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- Lørdag kveld har vi invitert godt over 100 gjester til et lukket arrangement på Trysnes Brygge. Inviterte er fiskere fra distriktet og Danmark, det er representanter fra verftene, finansieringsinstitusjoner, mannskaper og andre med tilknytning til Tenor. Det er et stort prosjekt å bygge en 35 meter lang tråler, og mange mennesker er involvert, sier han og ønsker alle hjertelig velkommen ombord lørdag.

Jensen forteller videre at søndag går Tenor i retur til Danmark der det siste utstyres skal monteres før tråleren går ut i ordinært arbeid.
Sist oppdatert 28.11.2019 klokken 12:29 av Nicolai Prebensen

Det er betydelige dimensjoner over nybygget til det Søgne-baserte Tempofisk AS. (Foto: Privat)

Propellen til Tenor er heller ingen smågutt. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no