På Tangvall er det Søgne Handelsforening som inviterer til julegrantenning. Her tennes lysene lørdag klokken 16.00. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Lørdag og søndag tennes lysene

  Jon Aamodt
  28. nov. 2019
  15:25
Kommende søndag innledes adventstiden, og i god tradisjon er det tenning av julegran på Tangvall og Nodeland.

På Tangvall tennes julegrana allerede lørdag klokken 16.00, og her er det Søgne Handelsforening som lager arrangementet. 

- Vi starter opp klokken 15.00, og da blir det servering av gratis julegrøt, sier styremedlem i foreningen Gunnar Pedersen til N247. 

Videre blir det opptreden av Søgne danseklubb, det blir sang ved Søgne Soulchildren og musikk ved Søgne skolemusikk. 

Utdeling av Søgne kommunes kulturpris
- Under arrangementet blir de også utdeling av kommunens kulturpris. Det er ordfører Astrid Hilde (Ap) og leder av tjenesteutvalget, Christian Eikeland (FrP) som skal ta seg av denne seansen, sier Pedersen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi skal heller ikke se bort fra at selveste julenissen kan dukke opp med noe snop i løpet av lørdagen, fortsetter Pedersen. 

Mer lys og flere nyheter
- Også i år har vi oppgradert julebelysningen. Det er vår leverandør og montør, Erling Rønnekleiv som har tatt seg av dette, og de nye lysene er det kommunen som har betalt. Rønnekleiv har også skaffet en reinsdyrslede som blir plassert utenfor Habitten. Her har vi rigget slik at det skal være mulighet for å ta julebilder, sier Pedersen videre. 

Pedersen har også en spennende nyhet for de minste og forteller at det blir satt opp en «postkasse» ved sleden. Her kan de minste levere sine ønskelister, og Pedersen utelukker ikke at julenissen kan snappe opp et og annet ønske herfra. 

- Julaften, eller kanskje lille julaften, må de som har levert ønskelister her passe litt ekstra på, vi sier ikke mer enda, avslutter Pedersen. 

Haugenparken søndag
På Nodeland er den offisielle julegrantenninga lagt til søndag klokken 16.30, og som tidligere er det i Haugenparken det skjer. 

- Skolekorpset spiller opp og lager god julestemning. Vi skal gå rundt juletreet og synge sanger sammen. Det blir salg av mat og drikke i salgsvogna, og hvem vet, kanskje finner julenissen også veien, sier arrangøren, Songdalen kommune. 
Sist oppdatert 28.11.2019 klokken 15:53 av Nicolai Prebensen


Søndag klokken 16.30 tennes julegrana i Haugenparken. - Kle dere godt, kom og vær sammen med oss noen timer, sier arrangørene. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no