Det blir gjerne litt kaotisk når nissen kommer til Lunde under den tradisjonelle julegrantenninga. Kommer han i år også? (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Tradisjonelle julegrantenninger på Lunde og i Høllen

  Nicolai Prebensen
  28. nov. 2019
  13:03
- Her er det ingenting nytt, bortsett fra at årets juletre kommer fra Tofteland, sier Morten Lossius i Høllen vel til N247 torsdag formiddag.

- Vi inviterer små og store fra hele Søgne og Kristiansand også for den slags skyld til Høllen søndag. Tradisjonen tro så blir det fakkeltog fra Bunnpris og ned til Høllen klokken 17.10. Hest og kjerre guider oss ned gjennom Høllegata til brygga hvor Vertshuset Høllen Brygge spanderer julegløggen. Søgne musikkorps stiller som alltid og spiller vakre juletoner, forteller Lossius videre.

Han forteller videre at etter at julegrana, fra Tofteland, er tent blir det gang rundt juletreet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Etter noen runder rundt treet starter det som er mest spennende, i alle fall for de små. Vi starter speidingen etter julenissen og håper at han ikke sitter fast i kø på Gartnerløkka. Vi gleder oss, og håper på stort oppmøte. Ta med familie, slekt og venner og bli med på et kjempekoselig arrangement, oppfordrer han.

På Lunde er de ikke dårligere og Lunde vel inviterer til julegrantenning søndag med fakkeltog fra Heimklang klokken 17.30.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Fakkeltoget i Høllen (bildet) og på Lunde har blitt en fin tradisjon i førjulstiden. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- Skolemusikken  kommer, og kommer julenissen?, spør vel leder Randi Føreland Hansen.

Hun forteller at det blir servert gløgg og pepperkaker på stedet og hun ønsker alle velkommen til en hyggelig ettermiddag på Lunde søndag ettermiddag.

Koselig stemning under julegrantenninga i 2018. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no