Det er anseelige dimensjoer over nybygget tråleren Tenor. Fredag morgen klappet den til kai for å klargjøres til dåp lørdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Tenor i hjemlige farvann fredag morgen

  Nicolai Prebensen
  29. nov. 2019
  11:33
Det var et imponerende syn da Tempofisk AS´ nybygde tråler Tenor seg innover Høllefjorden fredag morgen. Turen fra verftet i Hvide Sande i Danmark med den 35 meter lange tråleren gikk prikkfritt og tok rundt 12 timer.


Nøyaktig klokken 09.00 klappet skipper Frode Jensen med mannskap til kai i Høllen, og tre minutter senere var det yrende aktivitet ombord.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi må klargjøre båten for besøk lørdag. Vi malte i går, men under det arbeidet åpnet himmelens sluser seg, og vi må gjøre arbeidet om igjen i dag. Det har vært noen hektiske dager for å få klargjort båten, men vi skal få orden på det meste i løpet av timene frem til dåpen. Blant annet skal deler av dekket males, sier Jensen til N247.

Tilbake til verftet
Etter arrangementet på Høllebrygga lørdag skal Tenor tilbake til verftet i Hvide Sande for de siste utstyrsmonteringer og justeringer. Deretter bærer det rett ut i Nordsjøen for å sette tråleren i normal drift.

- Det er en tøff investering. Myndighetene kan legge kjepper i hjulene for fiskeriindustrien, fisken kan forsvinne eller andre forhold kan gjøre at dette går galt, men vi har troen, ellers hadde vi ikke gjort det, sa Jensen til N247 i 2016 da kontrakten på den nye tråleren ble skrevet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tenor på vei inn Høllefjorden fredag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen).

«Åpen båt» starter klokken 12.00 lørdag, mens selve dåpen foregår klokken 13.30. Gudmor er Jensens mor, Hildur Jensen.

Bildet under: Skipper og eier Frode Jensen på broa på Tenor i det båten klappet til kai fredag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen).

Bildet under: Tenor ved Høllebrygga fredag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Bildet under: Tenor på vei inn Høllefjorden i det sola var i ferd med å stige over horisonten fredag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen).

Det er god plass i messa ombord i Tenor. (Foto: Nicolai Prebensen)

"Fabrikken" ombord sier litt om størrelsen på tråleren. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no