Innsendt
Nå er de historiske; Lesja Odin tok søndag sin 25.strake seier fra debuten da han vant i Travparken og ble med det historisk. Trener Øystein Tjomsland kan smile bredt over jobben han har lagt ned i stallhesten. (Foto: Hesteguiden.com)

Lesja Odin tok rekorden: - Helt sykt!

  Redaksjonen
  02. des. 2019
  11:23
Søndag kveld ble Øystein Tjomslands supertraver Lesja Odin historisk da han tok sin 25.strake seier fra debuten.

Spekulasjonene har gått i flere måneder i travmiljøet; skulle det være mulig for Lesja Odin å ta pappa Moe Odins «umulige» norgesrekord på 24 strake seier fra debuten? For to uker siden tangerte seiersmaskinen rekorden, søndag kveld var det duket for rekordfest i Travparken.

Tjomsland-traveren lot seg ikke affisere av at han nå møtte hester med mer enn dobbelt så mye inntjent i karrièren, og fosset i sedvanlig stil unna til seier.

- Det er helt sykt!, utbrøt trener og kusk Øystein Tjomsland etter løpet.

- Det er så mange marginer som kan bikke feil vei i løpet av 25 starter, det er jo vanskelig nok bare å vinne ett travløp, smilte en lettere hoderystende sørlandschampion.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Oppasseren skapte spenning
Rundt den siste svingen så en liten stund Gjerstad-hesten Løkki Dino seiersfarlig ut, men speeden ebbet ut de siste 100 meterne og Lesja Odins oppasser Per Vetle Kals som kusket Løkki Dino måtte ta til takke med å beundre ryggtavla til sjef Tjomsland den siste biten inn mot mål.

- Lesja Odin løser oppgaven i dag på en fantastisk måte, i dag møter han herdete hester som har tjent mye mer enn ham. To ganger underveis i løpet var det også kritisk da hester rundt ham galopperte, men han løste det på klassehestens vis, roste Tjomsland.

Lesja Odin travet knallsterke 1.24,8/2160 meter, og GPS-klokken til Tjomsland viste 1.15,9-fart på det raskeste underveis i løpet! Nå venter jakten på Lannem Siljes 30 strake seire, som topphoppa tok etter å ha vært nummer to i sitt debutløp.

Vant storløp lørdag
Øystein Tjomsland stod selv på sidelinjen og hadde overlatt tømmeføringen av Våler Nikolai til Åsbjørn Tengsareid. Rogalendingen takket for tilliten ved å hjemføre Telemarkløpet bak sørlandshesten på sterkt vis. Våler Nikolai var tidligere i år toer i det svenske derbyet og viste seg klassen bedre enn lørdagens konkurrenter. Tjomsland-traveren bokførte årets tredje triumf da han vant på 1.25,4/2140 meter.

Av: Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark AS
Sist oppdatert 02.12.2019 klokken 11:46 av Jon Aamodt

Åsbjørn Tengsareid takket for tilliten ved å styre Tjomsland-hesten Våler Nikolai inn til seier i Telemarkløpet. T.h. hestens oppasser Benedicte Bjørnstad. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no