Mandag ble det gjennomført søk etter den dumpede vågehvalen og loddet den ble festet i uten resultat. (Foto: Kystvakten, KV Nornen.)

Gir opp å finne hvalen

  Nicolai Prebensen
  03. des. 2019
  08:10
- Industridykk AS brukte mandagen på å søke etter den dumpede hvalen på kommunegrensa mellom Søgne og Mandal med ROV. De søkte i en radius på 100 meter rundt den oppgitte posisjonen uten funn, og vi gir nå opp å finne restene og loddet hvalen ble bundet i, sier rekefisker Lennart Danielsen til N247 sent mandag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det var den 27. mai 2018 at en vågehval strandet på Uvår. Den var syk og ble samme dag avlivet av oppsynsmann Espen Halvorsen med hjelp av mannskaper fra Skjærgårdstjenesten i Søgne kommune.


Dagen etter ble hvalen slept ut på dypt vann og senket med et 750 kilo tungt betonglodd. En operasjon Kystvakta stod for. I ettertid viste det seg at hvalen og loddet ble dumpet midt i trålfeltet til kystrekefiskerne, og det har vært lagt ned et betydelig arbeid for å få fjernet kadaveret og loddet.

- Våger oss på fiske igjen
- Vi vet jo ikke om loddet er sunket under mudderet eller hvor det befinner seg, men vi gir opp videre søk nå og våger oss på å fiske i området utenfor Uvår igjen, sier Danielsen videre.

Han legger til at Søgne Dykkerklubb har gitt signaler om at de vil gjøre søk når den nye ROV'en de har bestilt er operativ. 

Det er Søgne kommune som har garantert for arbeidet som er gjort for å finne vågehvalen og loddet den var festet i.

Den røde firkanten markerer hvor hvalen og loddet ble dumpet, midt i trållinja til lokale rekefiskere utenfor Uvår på kommunegrensa mellom Søgne og Mandal. (Foto: Skjermdump)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no