Danserne Ingunn, Mari og Arielle fra Dancing Darlings underholdt publikum både før og under utstillingen på prestegården søndag. (Foto: Jon Aamodt)

- En ordentlig utstilling som er dødsbra

  Jon Aamodt
  08. des. 2019
  16:26
For fjerde gang inviterte Søgne Kunstlag og Søgne gamle prestegård til utstillingsåping med 8.trinn i Søgne-skolene, og Mardon Brunvatne som representerte kunstlaget under åpningen kunne igjen senke skuldrene og riste av seg nervøsiteten han etter eget utsagn alltid hadde i forkant av åpningene. 

Høsten 2019 har elever og lærere i 8. trinn jobbet sammen med kunstner Erlend Helling Larsen og sexolog Hanne Kro Sørborg om å lage kunstutstillingen som ble åpnet søndag på Søgne gamle prestegård. I forkant fikk elevene se utstillingen før dørene ble åpnet for publikum. 

Arbeidstittelen på utstillingen har vært «Identitet», og Brunvatne sa ved åpningen at kjønn og identitet har vært sentrale begrep i elevenes arbeider med de verkene som ble presentert på prestegården. Underveis har det også vært laget en kortfilm om prosjektet, og denne filmen ble vist under åpningen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg synes resultatet viser at de har fått til mye bra, dette er blitt en ordentlig utstilling som er dødsbra, sa Sørborg da hun sammen med Larsen snakket til publikum om arbeidet fram mot det ferdige resultatet. 

- Godt samarbeid med skolene
- Dere er et veldig fint opplegg dere har her når vi som kunstnere kan komme inn i klassene og holde på med det vi kan. Samarbeidet med skolene har også fungert veldig fint, repliserte kunstneren, Helling Larsen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Elever ved 8. trinn i Søgne-skolene har laget utstillingen som ble åpnet på Søgne gamle prestegård søndag. (Foto: Jon Aamodt).

I dialogen mellom de to ble det brukt mye tid på den diskusjonen som har vært mellom elever og kunstneren om hvor grensene går for hva som kan presenteres, og det ble understreket at de unges grenser i stor grad avhenger av omgivelsene de til enhver tid befinner seg i. 

- Skal vises i nye Kristiansand
Sørvåg kunne fortelle at prosjektet er blitt lagt merke til i den nye storkommunen vi straks er en del av, og utstillingen vil blant annet bli vist i flere bydeler i nye Kristiansand i forbindelse med «uke seks»-prosjektet i februar neste år.   

Bildet under: Dansere fra Dancing Darlings underholdt ved utstillingsåpningen søndag. (Foto: Jon Aamodt).

Kunstner Erlend Helling Larsen og sexolog Hanne Kro Sørborg i samtale under ustillingsåpningen på Søgne gamle prestegård søndag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no