Nå rives Nodeland stasjon for å få plass til en ny stasjon kombinert med et næringsbygg. (Foto: Nicolai Prebensen)

Nå rives Nodeland stasjon

  Nicolai Prebensen
  10. des. 2019
  10:29
6. mars 2019 underskrev ordfører Johnny Greibesland og forhenværende regiondirektør i Bane Nor Eiendom, Gunnar Nøding intensjonsavtalen om bygging av ny jernbanestasjon og næringsbygg på Nodeland.

Planene har vært kikket på i rundt ti år, og i mars ble partene enige om at arbeidet kunne starte opp i løpet av høsten. Tirsdag startet arbeidet med å rive den gamle stasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse


Ordfører Johnny Greibesland (Sp) ga dengang avtalen ble undertegnet honnør til kommunens rådmann for innsatsen som var lagt ned i prosjektet og sa at det har vært av uvurderlig betydning for å komme i mål med den avtalen om nå er signert. 

Rådmann Kjell A. Kristiansen (bildet) la til at timingen neppe kunne vært bedre sett i lys av at Songdalen da var i ferd med å vedta en ny sentrumsplan for Nodeland. 

En voksende attraktiv bydel
- Vi ønsker å bygge en attraktiv stasjon for togreisende fra Søgne og Hellemyr, et park and ride med bil- og sykkelparkering, moderne stasjonsfasiliteter inkludert sikker kryssing mellom perrongene og et stasjonsområde nær knyttet til et bydelssentrum med potensial for 200 nye boenheter og plass til rundt 3.500 nye innbyggere, oppsummerte Kristiansen. 

- Og så er det en sensasjon at Kristiansand får en bydelsstasjon, tilføyde Nøding og presiserte at Kristiansand fra neste år vil ha to jernbanestasjoner i egen kommune. 
Sist oppdatert 10.12.2019 klokken 12:37 av Jon Aamodt

Skisse som viser hvordan Nodeland stasjon med overgang mellom perrongene og et nytt næringsbygg kan se ut ved ferdigstillelse. (Foto: Songdalen kommune/Gimle fag- og planutvikling/Atelier T. Olsen AS)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no