Varaordfører i nye Kristiansand, Erik Rostoft fikk ei kjevle av Bjørg Bjørsvik, et verktøy han lovte å bruke i den nye kommunen. (Foto: Jan Nordstokkå)

Julebord for Transportgruppa for eldre

  Redaksjonen
  13. des. 2019
  10:03
Av Jan Nordstokkå

- Dette var koselig, men nå er jeg mett og trett. Ordene kom fra en av de eldre som var med på julebordet til kjøregruppa for eldre onsdag kveld. Du visste kanskje ikke at det finnes ei slik gruppe, og slettes ikke hva de gjør? Da skal du få en kort forklaring på det.  

Bjørg Bjørsvik har i mange år organisert turer for hjemmeboende eldre. Hver torsdag lånes bussen til Seniorsenteret, og seks eldre får en kjøretur på 4-5 timer rundt i distriktet. Det er fire grupper, og det betyr at hver gruppe får en tur hver fjerde uke.  De betaler en liten egenandel, og da er varm lunsj inkludert. Med i bilen er det en sjåfør og en hjelper. Alt gjøres som frivillig arbeid.  Dette finansieres gjennom gaver fra firmaer og kommunen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Takknemligheten for å komme seg ut og se og oppleve noe er veldig stor.  I tillegg blir det et fellesskap både i bussen og ikke minst rundt lunsjbordet.
  
På torsdag hadde Transportgruppa ikke noen ordinær tur, men det ble arrangert julebord på Scandic hotell Dyreparken. Tore Tallaksen spilte trekkspill til julesangene og Jostein Andreassen kåserte om gamle dager.

Hovedgjest
Dagens hovedgjest var varaordfører Erik Rostoft.  Han delte tanker og planer om arbeidet i den nye stor kommunen. Ikke minst så fikk han oppleve fellesskapet og takknemligheten til de eldre som fikk være med på dette julebordet.
  
Bjørg Bjørsvik takket både sjåfører og hjelpere, og Leif Magne Eikås sammen med alle de andre frivillige fikk en ekstra honnør for den innsatsen de har gjort for Transportgruppa.  

Takket Bjørg
Leder for Søgne seniorsenter, Bjørgulv Tønnesen, takket Bjørg for den flotte innsatsen.  Bjørg selv stilte opp i nissedrakt og delte ut gevinster i et gratis lotteri.  Deretter ble det delt ut lefser til alle sammen fra et lokalt bakeri. En av de eldre smilte og sa: 

- Jeg venter besøk av sønnen min i kveld.  Nå skal jeg bare koke kaffe, for nå har jeg lefse å servere, sa vedkommende.
  
Bjørg sier selv at hun er spent på om den nye storkommunen vil se på dette tiltaket med samme velvilje som Søgne kommune har gjort.  

- Det er så viktig for mange eldre at de ikke blir isolert i leilighetene sine, sa hun, og sendte varaordføreren en megetsigende blikk.
Sist oppdatert 13.12.2019 klokken 19:43 av Nicolai Prebensen

Tore Tallaksen akkompagnerte da julesanger ble sunget. Bjørg Bjørsvik og varaordfører Erik Rostoft synger med. (Foto: Jan Nordstokkå)

Mange hygget seg under julebordet til Transportgruppa for eldre på Scandic Hotell Dyreparken torsdag kveld. (Foto: Jan Nordstokkå)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no