Christian Eikeland (FrP) overrakte Vest-Agder fylkeskommunes miljøpris til Søgne dykkerklubb under jubileumsfesten lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Dykkerklubben mottok Vest-Agder fylkeskommunes miljøpris for 2019

  Nicolai Prebensen
  15. des. 2019
  10:31
Lørdag kveld overrasket fylkespolitiker og leder av samferdsel, areal og miljø-utvalget i Vest-Agder fylkeskommune, Christian Eikeland Søgne dykkerklubbs medlemmer under feiringen av klubbens 40-års jubileum.  Medlemmene ante ingenting om at fylkespolitikeren skulle dukke opp.

- Det er hyggelig å kunne ta del i deres 40 års jubileet, og jeg kommer med en liten overraskelse, sa Eikeland til medlemmene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse


- Fylkeskommunen deler hvert andre år ut en miljøpris som kan gå til en privatperson, en forening eller en kommune som har utmerket seg og gjort en ekstraordinær innsats for friluftsliv, klima og miljø. Det er utvalget for samferdsel, areal og miljø som utnevner vinneren basert på de innkommende forslagene, sa han.

Har fortalte videre at det i år var mange gode forslag og kandidater, men en kandidat utmerket seg mest, og avgjørelsen fra utvalget var enstemmig.

Historisk
- Vest-Agder fylkeskommunes miljøpris for 2019, og historiens siste, ettersom det om to uker blir Agder fylkeskommune, tildeles Søgne dykkerklubb. Prisen er på 25.000 kroner, samt et litografi, sa han før han ga begrunnelsen for prisen:

- Søgne dykkerklubb har gjort en fantastisk innsats på mange felt. De har bidratt til å forhindre forsøpling og forurensning på sjøen, blant annet ved å fjerne cirka 30 tonn med søppel og 40 plastbåtvrak. Klubbens medlemmer har forhindret spøkelsesfiske ved å fjerne igjensatte garn og teiner i stort antall. For en uke siden så jeg at nå var gjenstand nummer 1.000 tatt opp, bare i år, og godt over 2.000 redskaper totalt. 

Bevarer
- På denne måten bidrar Søgne dykkerklubb til å bevare det biologiske mangfoldet og sikrer bestand av fisk og skalldyr, sa han.

Eikeland sa videre at Søgne dykkerklubb inspirerer også andre dykkerklubber, og andre foreninger til å ta del i dette viktige arbeidet. Jeg registrerte også initiativet dere tok ved å samle strandryddere og fiskere i november.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Leder av samferdsel, areal og miljø-utvalget i Vest Agder-Fylkeskommune, Christian Eikeland overrasket Søgne dykkerklubbs medlemmer med å tildele klubben fylkeskommunes miljøpris for 2019 lørdag kveld. Foto: Nicolai Prebensen).

- Det er derfor en glede for meg å tildele Vest-Agder fylkeskommunes miljøpris for 2019 til Søgne dykkerklubb og samtidig gratulere klubben med 40-års jubileet, avsluttet han og ønsket lykke til videre og ikke minst at jubileumsfesten ble en fin kveld for alle medlemmene.

Leder Karl Klungland takket for prisen, men advarte medlemmene om at det ikke var sikkert det ble like mye spøkelsesfiske neste år. 

Doblet
- Vi har doblet antall redskap fra i fjor, fra 500 til 1.000. Jeg kan ikke love en dobling neste år. Vi skal jo drive litt med vrakdykking også, sa han, uten at medlemmene hadde særlig tro på det han sa.

Videre sa Klungland at også disse pengene vil går til innkjøp av en ny ROV, til søk etter redskap og eventuelle søk etter savnede på sjøen.
Sist oppdatert 15.12.2019 klokken 10:31 av Nicolai Prebensen

F.v. Steinar Monsen, Christian Eikeland og Karl Klungland på Trysnes Brygge lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no