Som vanlig under nyttårskonsertene på Søgne gamle prestegård er Egil Lunde konferansier sammen med orkesterets dirigent. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv)

Nyttårskonsert på Søgne gamle prestegård for tiende gang: - Kun 20 billetter igjen

  Redaksjonen
  10. jan 2020
  13:39
Søndag 12. januar arrangerer Prestegårdens venner for tiende gang på rad nyttårskonsert i kultursalen på Søgne Gamle Prestegård. I tillegg til Agder Symfoniorkester under ledelse av Thomas Hansen deltar fire unge talentfulle solister. 

Øivind Helmersen i Prestegårdens venner sier til N247 fredag at det nå haster med å få kjøpt billett. 

- Innbyggertorget på Tangvall har kun 20 billetter igjen og nå gjelder «løp og kjøp» som aldri før, sier han.

I en pressemelding skriver de fire solistene:

Nara Nyvoll Walker spiller cello og er fra Kristiansand:
- Jeg er 15 år og har spilt cello siden jeg var 4 år. Det er gøy å få være solist med et ordentlig orkester! Jeg har spilt mange konserter med pianist, eller inne i et orkester, men det er ekstra gøy og stas å få være den som er solist og få bestemme hvordan stykket skal spilles. Jeg spiller i Barratt Dues Juniorensemble og i UIA sin Unge Talenter gruppe. Har tidligere gått i Lørdagskilden talentskole og vunnet priser i Ungdommens Musikkmesterskap og Ung Klassisk konkurransen. Jeg er også pianoelev hos Cecilie Halvorsen.

Inger Margrethe Furre Thommesen spiller bratsj og er fra Kristiansand:
- Jeg er 21 år og startet å spille fiolin ved Knuden kulturskole. Da jeg var 14 år byttet jeg over til bratsj. To år senere flyttet jeg til Oslo for å gå på Barratt Dues talentprogram. For tiden studerer jeg ved Hochschule für Musik und Tanz i Køln. Det er en fantastisk mulighet å få lov til å spille på nyttårskonserten i Søgne. Det å spille med orkester er en fin erfaring jeg kan ta med videre så jeg er takknemlig for at jeg får spille.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Nora Strømme synger klassisk og er fra Søgne:
- Jeg er en 17 år gammel sopran fra Søgne. Jeg gikk første året av videregående på Vågsbygd. I år kom jeg inn på Edvard Munch VGS i Oslo og Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt hvor Solveig Kringlebotn er min faste lærer begge steder. Dette semesteret jobber jeg veldig mye med mine egne ting, og har valgt å ikke ta så mange oppdrag, men da jeg ble spurt om å synge sammen med Agder Symfoniorkester sa jeg selvfølgelig ja med det samme. Å få synge i Søgne betyr veldig mye for meg og jeg gleder meg masse. Stykkene jeg skal synge er «Mein Herr Marquis» fra Die Fledermaus av Johann Strauss, og «Rusalkas sang til månen» av Dvorak.

Hanna Kjøstvedt synger både pop og klassisk og er fra Søgne:
- Jeg er 15 år og går i 10 . klasse på Oasen skole Birkelid. På fritiden driver jeg med sang, dans og piano. Jeg har vært elev ved Søgne kulturskole siden jeg var 9 år. Jeg har vært heldig og fått lov til å opptre i mange ulike sammenhenger. Men det er ekstra stas å nå få være solist på nyttårskonserten. Jeg skal synge to sanger hvorav den ene er Helene Bøksle sin utgave av My Land.

På programmet ellers kan nevnes «Bojarenes Inntogsmarsj» av Johan Halvorsen og «Champagnegaloppen» komponert av dansken Hans Christian Lumbye. Videre fremføres den tradisjonsrike «Radetzkymarsjen» som er  komponert i 1848 av Johann Strauss d.e. Marsjen er kjent for mange som avslutningsnummer ved de årlige nyttårskonsertene fra Wien.

- Konferansier er som vanlig Egil Lunde i samarbeid med dirigenten. Billetter kan kjøpes på Servicetorget fra 1. desember. Sist nyttårskonsert ble utsolgt dagen før konserten så derfor er oppfordringen; løp og kjøp, sier Øyvind Helmersen i pressemeldingen.
Sist oppdatert 10.01.2020 klokken 13:42 av Nicolai Prebensen

Sopranen Nora Strømme (17 år) fra Søgne er en av solistene ved årets nyttårskonsert. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no