Illustrasjon av sjøspeidernes nye anlegg på Kårholmen. (Foto: Skisse: Flekkerøy Bygg)

Sjøspeiderne bygger ut på Kårholmen

  Arild Hansen
  05. jan 2020
  19:22
En sårt etterlengtet og større brygge er snart en realitet for Flekkerøyas sjøspeidere. En gruppe som nå teller totalt 150 personer, med stort og smått av medlemmer.

Den nye brygga er på 265 kvadratmeter mot den gamle som var rundt 60 kvadratmeter. Alt vil stå klappet og klart til våren, og tiltaket klapper selvfølgelig speiderne sjøl for. Og nå kommer de enda nærmere der de trives aller best;

- På den nye brygga får vi nå plass til de fire store seilbåtene våre, samt de 15 VG-jollene. Nå kan de ligge side om side med hverandre. Så blir dette jo en større samlingsplass for oss, hvor vi kan drive med instruksjoner og opplæring, sier Frode Stokkeland, en av lederne i sjøspeideren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Byggmester og tidligere speiderleder Tom Audun Nilsen har hatt arbeidet, og han har hatt med seg alt fra fire til seks elever ved 10. trinn på ungdomsskolen som hjelpere.

Det er Skjærgårdsbygg som har pelt og fundamentert, Flekkerøy Bygg har ordnet søknader og tegninger, mens CarlsenFritzøe har sponset materialer. 

Neste skritt for speiderne er å få reist ei godkjent redskapsbu, som de håper kan bli bygd i løpet av 2020, samt at de ønsker å sette opp et like godkjent amfi med sitteplass til 140 personer.

Det sistnevnte byggetrinn må de nok speide litt lengre etter før det er på plass.

Illustrasjon av sjøspeidernes nye anlegg på Kårholmen. (Foto: Flekkerøy Bygg)

Primus motor i byggeprosessen, Tom Audun Nilsen. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no