Kafégjengen på Flekkerøy: Foran fra venstre: Hugo Thoresen, Tore Ingebretsen, Einar Hansson og Gunnar John Kristiansen. Bak fra venstre: Leif Arnesen, Einar Olsen, Øivind Pedersen og Arild Nilsen. (Foto: Arild Hansen)

Kafè-drift på øya: «Gutteklubben Fløy» i gang igjen

  Arild Hansen
  09. jan 2020
  17:56
Før i tida, sånn fra 1950-årene og frem til rundt begynnelsen av 1990-årene, hadde folk på Flekkerøy heller et labert tilbud når det gjaldt treffsted, eller kall det gjerne for noe som skulle likne en kafédrift. 

«Bageriet» var vel det eneste tilbudet i ukas syv dager, utenom Skjærgårdsheimen som lokket med søndagsmiddag. Med årene, og etter hvert som det har flyttet flere folk ut til øya, har tilbudene økt. Annen hver torsdag, det vil si torsdag gjenåpnet «guttekafeen» i klubbrommet til Fløy i idrettshallen i Lindebøskauen. Her treffes det en del gutter sånn litt opp i årene til en kaffekopp og noen småkaker. Her treffer du folk som har vært i forskjellige yrker, som fiskere (selvfølgelig), fabrikkarbeidere, lærere, sykepleiere, vaktmestre, ja, spekteret er stort nok til at det blir masse flotte samtaler fra klokken 11.00 og to timer frem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Nå ønsker de å knytte til seg andre mannfolk som har noen ledige timer på disse torsdagene, gjerne fra Søgne og Songdalen også. I følge idèskaperen Leif Arnesen, vil nye gjester garantert gjøre vendereis med et smil om munnen.

Trives
- Ja, her trives vi hele gjengen, og det er stort sett de samme guttene som kommer igjen. Her snakkes det om «alt mellom himmel og jord» og selvfølgelig om det som handler om livet under vannskorpa, vi er jo på øya, sier Arnesen.

Det er ikke bare i hallen det skjer. Flekkerøy Historielag, som nesten ligger vegg i vegg, har søndagsåpen kafé fra klokken 13.00 til 17.00, og her blir det servert kaffe og kaker. Du har også anledning til å få omvisning, en omvisning som preger det meste fra øyas historie. Også den nye Flekkerøy kirke lokker med kafé i alle ukedagene fra klokken 11.00 til 14.00, og på lørdagen frem til klokken 20.00. Her er det kaffe, kaker og smørbrød.

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no