Søgne-gutten Sebastian Bergqvist Støle signerte nylig for IK Start og har satt seg høye mål for idretten sin. (Foto: Nicolai Prebensen)

Sebastian (15) har signert for IK Start

  Nicolai Prebensen
  10. jan 2020
  22:49
Sebastian Bergqvist Støle er født og oppvokst i Søgne og har fotball som sin store lidenskap. Nylig signerte 15-åringen for IK Start og er et aldri så lite stykke på veien mot sitt endelige mål som fotballspiller.

- Jeg vil spille ute i Europa, og det krever trening, massevis av trening, sier den ambisiøse 10. klassingen som tilbringer mye av dagene enten på Tinntjønn skole eller på trening i Sørlandshallen med sin nye klubb.

- Vi trener fem dager i uken i tillegg til kamper gjennom vinteren. Det er minimum det som må til for å bli god og det blir nok enda mer trening etterhvert. Fotball for meg er lidenskap og jeg kunne ikke tenke meg en annen lagidrett, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Sebastian startet sin fotballkarrière i Søgne FK men i 13-årsalderen flyttet han og fire lagkamerater til IK Våg og det var der kontakten med IK Start etterhvert ble opprettet. 

- Jeg var på noen treninger og spilte noen kamper for dem. De har tydeligvist likt det de så og nå er jeg G15 spiller i den klubben i Norge jeg setter høyest. Neste sesong blir det G16 spill og deretter G19, eller juniorlaget som det også kalles, fortsetter 15 åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sebastian på sin tidligere hjemmebane Toyota-banen på Tangvall fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Ramos
FC Barcelona er favorittklubben til Sebastian og han har et forbilde i Sergio Ramos.

- Han er tøff i taklingene og jeg liker hans spillestil. Han har et «fotballhode» jeg håper jeg også har og han ser kampbildet tydelig. Jeg prøver også å ha den store oversikten i kamp og med posisjonen som midtstopper bør jeg ha full kontroll på spillets gang, sier han til N247, lett sjenert.

15 åringen startet sin fotballkarrière som spiss, men fant ut for få år siden at midtstopperposisjonen var perfekt. Derfor er han nå en viktig spiller i bakrekka til IK Starts G15-lag. En årsak til stopperrollen kan være matchvekten til Sebastian:

Han er 201 cm høy og veier 85 kg, sånn cirka.Sebastian havnet tidlig i søkelyset til IK Start og har nå signert for klubben. (Foto: Nicolai Prebensen)

Sebastian og Aleksander Øren etter signeringen for IK Start nylig. (Foto: John Kjetil Støle)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no