På en krevende Jarlsberg-bane tar Lesja Odin sin 26. strake seier fra debuten. – En helt unik hest, roste trener og kusk Øystein Tjomland etter løpet. (Foto: Hesteguiden.com)

Tjomsland hyllet «helt unik» hest

  Nicolai Prebensen
  13. jan 2020
  11:12
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark

Da Lesja Odin lørdag tok sin 26.strake seier fra debuten i V75 på Jarlsberg sparte ikke trener og kusk Øystein Tjomsland på superlativene.

At championtrener Øystein Tjomsland ikke overlater noen verdens ting til tilfeldighetene er hevet over enhver tvil. Nok et eksempel fikk vi på Jarlsberg lørdag. Etter at topphesten Lesja Odin vant V75 og tok sin 26. strake seier fra debuten spar ikke sørlandstreneren på med kull i jakten på kortsiktig suksess.

- Alt ligger til rette for at hesten skal på en treningspause nå, og jeg kommer til å flytte ham ut på gården min i Søgne for at han skal få trene på sandbanen der. Planen er at han skal stå der i to måneder, så det er mest realistisk å forvente ham tilbake i løpsbanen i april-mai, fortalte Tjomsland.

-Imponerende
Til tross for et baneunderlag som på ingen måte favoriserte Lesja Odin var vallaken likevel, nok en gang, i en klasse for seg. Tjomsland kjørte resolutt til front, og nedover oppløpet skvatt Lesja Odin enkelt unna konkurrentene. Vinnertiden 1.25,4/1609 meter vitner om en bane som hadde tatt imot mye regn og var tungsprungen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det var en krevende bane for ham i dag og det gikk fort ned startsiden, likevel vant han veldig, veldig enkelt til slutt. Lesja Odin er helt unik! Han har på ingen måte noen toppform i dag, men avviser gode hester. Det er imponerende. Hesten har utviklet en enorm styrke som gjør at han nå takler alle baneforhold, fastslo 49-åringen fra Søgne.

Nå skal norgesrekorden tas
Etter den planlagte pausen fortsetter jakten på Lannem Siljes norgesrekord i antall strake seire. Den lyder på 30 seire på rad, og kom mellom mars 2013 og februar 2015.
- Selvfølgelig prøver vi å ta Lannem Siljes rekord, å si noe annet vil være for dumt, smilte Tjomsland på seremoniplass.

Fremgangsrik familie
Stallseier ble det også for stallvenninnen Sjø Stjerna samme dag. Hoppa, som er eid og oppdrettet i Lillesand, spurtet best av samtlige i et hoppeløp og sikret karrièrens andre seier sammen med Vidar Tjomsland. På seremoniplass strålte oppdretter og bestyrer av andelslaget som eier hoppa, Harald Wennesland. Den dyktige oppdretteren har hatt stor fremgang med sine kaldblodshester de senere årene, og Sjø Stjerna kommer fra en søskenflokk hvor hele tre hester har blitt millionærer og samtlige av søsknene som har startet har vunnet løp. 

- Det er ekstra moro at det er mange lokale andelseiere på Sjø Stjerna. Andelslaget består av personer fra både Lillesand, Birkeland, Homborsund og Kristiansand. Jeg vil få trekke frem oppasser Celine Fåland Hansen som gjør en strålende jobb med å holde humøret på hesten på topp. Sjø Stjerna er ei skikkelig glad jente, smiler Wennesland. 
Vinnertiden ble 1.32,1/2100 meter. 

Brede smil; oppasser Per Vetle Kals (t.v.), unikumet Lesja Odin og trener og kusk Øystein Tjomsland etter V75-seieren lørdag. (Foto: Hesteguiden.com)

Innvendig har kusk Vidar Tjomsland funnet åpningen og Sjø Stjerna svarer med å spurte inn til V75-seier på Jarlsberg lørdag. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no