Sommeren 2019 startet arbeidet med ny bro til Birkelid. Etter konkursen i Alliansebygg er nå alt videre arbeid satt på vent, og det er usikkert når broa kan stå ferdig. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Arbeidet med broa står stille

  Jon Aamodt
  24. jan 2020
  18:40
Under den store flommen høsten 2017 forsvant den gamle hengebroa til Birkelid, og etter en lang planleggingsperiode startet endelig bygging av ny bro opp sommeren 2019. Det var selskapet Alliansebygg AS som etter en anbudsrunde fikk tildelt oppdraget med å bygge ny bro. 

Tidlig i januar 2020 var dette selskapet konkurs, og alt arbeidet med broa har stått stille etter dette.

- Vi har sikret verdier på byggeplassen, men nå er det bostyret som styrer prosessen, og før det blir avklart hvem som skal fullføre byggingen, er det ingen aktivitet på broa, sier Harald Hinna som nå arbeider i Kristiansand Eiendom til N247 . 

Han har tatt med seg oppfølgingen av broarbeidet fra sin tidligere jobb i Songdalen kommune. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Kan bli ny anbudsrunde
Han forklarer videre at det i første omgang er opp til bank og bostyret å vurdere om de vil stå ansvarlig for ferdigstilling av prosjektet, men ser for seg at det må en ny anbudsrunde før det blir avgjort hvem som skal fullføre kontrakten. 

Når arbeidet kan ferdigstilles er vanskelig å antyde, men fra kommunens side håper man på en snarlig avklaring slik at byggearbeidene kan starte opp igjen. 

- Det vil uansett bli forsinkelse i ferdigstilling av ny bro, og dette er veldig beklagelig for alle som ønsker å benytte broa, ikke minst de 150 elevene som nå må transporteres helt rundt langs veien, sier Hinna.

Bildet under: Den gamle hengebroa over til Birkelid forsvant i flommen høsten 2017. Arkivfoto: Nicolai Prebensen. 
Sist oppdatert 24.01.2020 klokken 18:40 av Nicolai Prebensen

I januar stoppet arbeidene opp med den nye broa over Sygna. Slik blir det inntil videre. Planlagt åpning av broen var satt til mars 2020. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Så langt, men ikke lengre kom arbeidet med den nye broa over Sygna ved Birkelid etter konkursen i selskapet Aliansebygg i januar i år. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no