- Jeg ble veldig godt tatt vare på av 110-sentralen og brannmannskapene i dag, sier Ronny Berglihn Reinertsen til N247 etter at han måtte berge seg i land på Hellersøya da været brått ble verre mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Jeg ble veldig godt ivaretatt

  Nicolai Prebensen
  10. feb 2020
  16:34
Klokken 14.55 fikk nødetatene melding om at en 14 fots båt med en person ombord hadde kantret ved Songvår fyr. KBR Søgne og Songdalens mannskaper samt redningsskøyta SRK Bill rykket ut til stedet.

Like etter klokken 15.30 skriver politiets operasjonsleder at en person er tatt ombord i brannbåten fra Søgne og er i god form.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg var ute på en båttur og hadde sjekket bølgevarslene og værmelding på forhånd. Den sterke vinden og bølgene kom lenge før de var meldt, og det ble såpass røft at jeg tok båten inn i ei bukt på yttersiden av Hellersøy og fikk fortøyd den i en påle der, sier Ronny Berglihn Reinertsen til N247, trygt tilbake på Høllebrygga mandag ettermiddag.

Han forteller videre at det fort ble grov sjø også inne i bukta, og han prøvde å berge motor, bensinkanne og noen årer.

Fort
- Det gikk ikke, og jeg vurderte lenge hva jeg skulle gjøre. Jeg var jo ikke i livsfare og kom ikke på noen jeg kunne ringe for hjelp der ute. Da jeg ringte 110-sentralen gikk det fort. Rundt 20 minutter etter at jeg ga beskjed, var de på plass ute på brygga på Hellersøya. Jeg hadde da gått over øya for å møte dem, fortsetter Reinertsen.

Han forteller om en veldig imponerende oppfølging fra brannvesenet.

Kontakt
- De holdt kontakt lenge og var opptatt av om jeg hadde vært i vannet, og om jeg var kald. De spurte videre om jeg trengte medisinsk oppfølging, og det var betryggende å se hvor profesjonelt de opptrådte. I tillegg kom jo brannbåten fra Søgne usannsynlig raskt, og ombord der ble jeg også tatt i mot på beste måte, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Her er brannbåten i Søgne på vei ut til Hellesøya for å hente havaristen klokken 15.45 mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Reinertsen sier at det er første gang han har «testet» nødetatene, og han er imponert.

Imponert
- Nå vet jeg at de vet hva de holder på med disse menneskene. Jeg er imponert, avslutter han.

Båten som ligger igjen i skjærgården er en 14 fots hvit åpen båt med 9,9 hesters påhengsmotor. På siden av båten står det «Hobby Boat».

KBR Søgne og Songdalens mannskaper sier til N247 at bølgehøyden i området var på rundt to meter.

Ronny Berglihn Reinertsen i samtale med KBR Søgne og Songdalens mannskaper etter at han var blitt hentet på Hellersøya mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no