Tore Ramsland på Tappen på Lunde, serverer jubilanten Rolf Wigemyr bløtkake i anledning 85-års dagen. Wigemyr har vært fast kunde på stasjonen i 64 år. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Er litt skuffa over at Kongen ikke kom

  Nicolai Prebensen
  11. feb 2020
  13:02
Rolf Wigemyr er født i 1935, han husker han stod i vinduet i huset han vokste opp i på Lohne og så på da tyskerne kom kjørende i 1940. Tirsdag fylte Rolf 85 år. Han har vært fast kunde på Tappen på Lunde siden stasjonen åpnet i 1956. Da måtte selvsagt Tore Ramsland spandere kake på jubilanten.

- Rolf er her nesten hver dag, spiser gjerne ei pølse eller nista si sammen med oss, han er fast inventar hos oss, og når han fyller runde år har vi kakefest, sier Ramsland til N247.

For fem år siden hadde de også fest for Wigemyr, dengang inne i det gamle verkstedet, blant møkkete verktøy, oljesøl, utslitte- og nye bildekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det glemmer jeg ikke. men moro var det. Vi må jo ta en fest så ofte vi kan, sier jubilanten og går løs på bløtkaken som blir kuttet opp med en brødkniv og legges på papptallerkener. Tilfeldige kunder får og en smak, og kakefesten er i gang.

Wigemyr har levd et yrkesaktivt liv, som bussjåfør, murer og også som ansatt i Søgne kommune.

Kongen
- Jeg begynte i Sørlandsruta i sin tid, så ble det de gule bussene, muring og i kommunen. På telefonen tikket det også inn en melding i dag morges. Den var fra Yrkestrafikkforbundet hvor de ønsket meg lykke til med dagen. Folk er greie, i alle fall i dag, ler 85-åringen og legger til at han i grunnen var litt skuffet over at Kongen ikke kom på besøk under festen.

Ramsland lover ny kakefest når Wigemyr runder 90 år.
Sist oppdatert 11.02.2020 klokken 13:09 av Jon Aamodt

- Jeg er i grunnen litt skuffa over at Kongen ikke kom til denne festen, sier 85-års jubilanten Rolf Wigemyr. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no