Peeyaphon Tønnessen (t.h.) og Kancharos Khongnanglam like etter den rekordtidlige åpningen av Thai-vogna i Høllen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Åpnet sommersesongen fredag

  Nicolai Prebensen
  14. feb 2020
  15:53
Kalenderen sier 14. februar, likevel ble flaggene på Bay Wok bua i Høllen hengt opp fredag. noe som markerer at den hvite Thai-vogna i hagen til Høllesanden 7 er åpen.

Normalt åpner vogna rundt påsketider, men innehaver Peeyahoon Tønnessen synes det har blitt veldig stille i Høllen vinterstid, og vil skape litt trafikk på stedet.

- Når vi har stormflo her nede om vinteren er det stor trafikk i Høllen, ellers er det veldig stille. Vinter har vi jo heller ikke, så jeg tenkte at det var like greit å åpne opp nå, selv om vi er i februar, sier hun til N247 i det lukene ble åpnet klokken 13.00.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tønnessen sier videre at hun i utgangspunktet har åpent fredag, lørdag og søndag, men på fine dager i vinterferien vil hun åpne i ukedagene også.

Det var i 2014 hun åpnet Bay Wok for første gang, og spenningen var dengang stor på hvordan hun ble mottatt av fastboende med ei Thai-vogn inne i en hage på vakre Sanden.

Faste kunder
- Jeg fikk ikke én negativ reaksjon, heller det motsatte. Allerede første sommeren fikk jeg mange faste kunder her nede fra, og de har vært trofaste siden. Det setter jeg stor pris på og selv om dette ikke er en veldig godt betalt jobb, har jeg en flott utsikt fra vogna, og treffer mange hyggelige mennesker. Forberedelser er alt, og jeg regner at én åpningsdag, krever 24 timers forberedelse.

Hun forteller videre at all mat er laget fra bunnen av. Den er kjøpt lokalt og i sommerhalvåret henter hun grønnsakene fra egen hage, tre meter fra salgsvogna.

Krydder
- Jeg lager mine egne garnityrer, kjøper varene her i Søgne og Kristiansand. Krydder henter jeg i de to Asia-butikkene inne i byen, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kancharos Khongnanglam og Peeyaphon Tønnessen åpnet fredag «sommervogna> Bay Wok i Høllen. (Foto: Nicolai Prebensen).

På spørsmål om hvor lang arbeidstiden er, svarer hun at de dagene hun har åpent, starter arbeidet klokken 05.30. Hun avslutter når hun er ferdig for dagen, uten å kunne spesifisere noe klokkeslett.

I tillegg til henne selv henter hun inn flere medarbeidere ved behov.

Juli
- I Norge er det bare «en måned som heter juli», og da er det en voldsom trafikk her nede. Derfor må jeg hente all den hjelp jeg kan få i den måneden, og har heldigvis medarbeidere som kan dette med Thai-mat, og som stiller på kort varsel.

Forhåpningen for årets sesong er den samme som alltid.

- Det skal gå rundt, og så lenge jeg trives med dette arbeidet, vil jeg fortsette avslutter Tønnessen.
Sist oppdatert 14.02.2020 klokken 16:31 av Nicolai Prebensen

Thai-vogna står i hagen midt i idyllen Høllen. I den samme hangen henter Tønnessen ferske grønsaker så lenge den sesongen varer. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no