Skigåerne ble funnet av Søgne Røde kors hjelpekorps og fraktet tilbake til Bortelid. (Foto: Espen Aksnes  )

Fant skigåere i tåke og tett snødrev ved Bortelid

  Jon Aamodt
  16. feb 2020
  13:35
- Søgne Røde Kors hjelpekorps ble lørdag ettermiddag klokken 14.10 anmodet om å bistå tre skigåere med å finne tilbake til Bortelid fra Finndalsfjellet. Skigåerne klarte ved hjelp av  en app på telefonen å oppgi sin posisjon. Dette hjalp oss med å finne dem raskere, sier Espen Aksnes, korpsleder i Søgne Røde Kors hjelpekorps til N247 søndag.

Han forteller videre at det var delvis telefondekning i område, og hjelpekorpset var i kontakt med skigåerne flere ganger. Politiets operasjonssentral i Agder ble rutinemessig varslet, og i samråd med politiet ble det satt  i gang søk etter skigåerne. 

- Meget dårlig sikt
- Det var tåke og tett snødrev i område og meget lite sikt. Det var utfordrende kjøreforhold, og det tok derfor litt tid å komme til de savnede. Skigåerne var godt kledd og hadde med seg mat og utstyr for turen, sier Aksnes.

Søgne Røde Kors hjelpekorps rykket ut med  tre ekvipasjer og seks personer i tillegg til aksjonsledelse. Ytterligere ressurser ble varslet og var i beredskap. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Cirka klokken 17.45 ble det gjort funn av skigåerne, og de ble fraktet til Bortelid. 

- Hjelpekorpset ønsker alle fjellturister en trygg og god vinterferie og minner om fjellvettreglene selv på korte turer. Været kan endre seg raskt og man må være rustet for å klare seg selv. Husk mat og ekstra klær samt kart og kompass, sier korpslederen.  

Vintervakt på Bortelid
- Søgne Røde Kors hjelpekorps har vintervakt på Bortelid hver helg mellom nyttår og påske samt vinterferien til Agder. Hytta er bemannet med personell som kan bistå fjellturister og hyttefolk hvis uhellet skulle være  ute. Vi har hjertestarter, snøskutere og ATV. Vi har også sanitetsvakt ved Bortelid alpin, oppsummerer Aksnes. 

Søgne Røde Kors hjelpekorps har vintervakt på Bortelid hver helg mellom nyttår og til påske samt vinterferien til Agder. (Foto: Sanda Kristiansen Søgne RKH)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no