Skal laget ditt søke tilskudd eller låne kommunale haller? Da må du sørge for at dere er registrert i Aktørbasen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Skal laget ditt søke tilskudd eller låne kommunale haller?

  Jon Aamodt
  17. feb 2020
  19:15
«Aktørbasen er en oversikt over frivilligheten, idretten og kulturlivet i Kristiansand. I løpet av 2020 blir det nødvendig å være registrert i aktørbasen for å kunne søke enkelte tilskuddsordninger eller leie Kristiansand kommune sine lokaler», skriver Kristiansand kommune på sine hjemmesider.

Er du leder eller har en aktiv rolle i den klubben eller det laget du deltar i, vil det være fornuftig å kontrollere om dere er registrert i denne kommunale oversikten slik at klubben ikke senere får problemer med tildeling av treningstider eller dersom det skal søkes på ulike kommunale tilskudd til frivilligheten. 

Hvordan registrere en aktør i Aktørbasen
Du finner en utførlig oppskrift på registreringen på kommunens hjemmeside. Her forklares hva som må registreres og hvilke tilleggsopplysninger det kan være fornuftig å ha med i registreringen. Basen henter informasjon fra Brønnøysundregistrene. Informasjonen oppdateres automatisk ved senere endringer i Brønnøysundregistrene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I tillegg kan det legges inn lokal informasjon om aktøren, som kategori, aktiviteter, tilholdssted og beskrivelse. Det er også mulig å registrere aktør uten organisasjonsnummer.

Åpen informasjon
Deler av den informasjonen som registreres vil være offentlig tilgjengelig. Det normale vil være at organisasjoner som registrerer seg i Aktørbasen gir samtykke til at informasjonen vises på eksterne nettsider. 

Det er likevel mulig å registrere en aktør uten å gi samtykke, og uten at det som registreres blir offentlig tilgjengelig. Da er det kun kommunens personell som administrerer ordningen som får tilgang til det som er registrert. Klubben eller laget vil likevel kunne søke om å låne kommunale lokaler, og de kan også søke kommunale tilskudd.

Sist oppdatert 17.02.2020 klokken 20:07 av Nicolai Prebensen

- Aktørbasen er en oversikt over frivilligheten, idretten og kulturlivet i Kristiansand. Er du leder eller har en aktiv rolle i den klubben eller det laget du deltar i, vil det være fornuftig å kontrollere om dere er registrert i denne kommunale oversikten. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no