Søgne Dykkerklubb og sjøspeideren i Søgne samt Norsk Gjenvinning tilbyr kontainer på Høllebrygga for de som ønsker å komme seg litt ut for å plukke gammel søppel i tiden fremover. På bildet: Leder i Søgne Dykkerklubb, Karl Klungland under en familierydding i Ny-Hellesund forrige helg. (Foto: Søgne Dykkerklubb)

Dykkerklubben og sjøspeideren tilbyr ryddeaktivitet ute i naturen

  Nicolai Prebensen
  26. mars 2020
  16:40
- Vi ser at mange av våre medlemmer med familier og andre i samfunnet trenger noe meningsfullt å gjøre, uten smitterisiko, i tiden som kommer. Vi ønsker å plassere en søppelkontainer på Høllebrygga og legger sekker tilgjengelige slik at familier som allerede bor sammen kan være ute og rydde søppel langs sjøen og eller i utmark langs elver og bekker. Avfallet kan kastes i en kontainer vi setter på Høllebrygga, sier Steinar Monsen i Søgne Dykkerklubb og Geir Harbak i sjøspeideren i Søgne..

De har hatt kontakt med kommunelegeoverlege Dagfinn Haarr som synes tiltaket er positivt så lenge folk holder den pålagte avstanden til hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Også Lise Keilty Gulbransen i Hold Norge Rent (HNR) er kontaktet, og hun skriver i en epost til dykkerklubben at HNR i utgangspunktet fraråder organisert rydding i den nåværende situasjonen.

I etterkant har Steinar Monsen hatt samtaler med Gulbransen i HNR, og tilbudet kan la seg gjennomføre så lenge ikke ryddingen er organisert eller at aksjonen ikke fører til at det samles store grupper av mennesker langs strendene. 

- Gammel, ikke ny søppel.
I tillegg er det kun «gammel» søppel som skal plukkes. 

- Ny søppel som kan se ut som om den er mindre enn en uke gammel må ikke plukkes da denne kan bære med seg smitte, sier Gulbransen videre.

- En kontainer vil bli satt opp på Høllebrygga før førstkommende helg. Den er av en type som gjør at folk ikke trenger å ta på noe. I tillegg legger vi klar nok sekker som folk kan hente der nede. Vi skal overvåke kontaineren og vil sørge for at den ikke blir overfylt. Kommer det matvarer eller ny søppel i kontaineren fjerner vi den umiddelbart. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Før helgen kan du hente sekker på Høllebrygga og levere fra deg søppel du finner på samme sted i etterkant. På bildet: Leder i Søgne Dykkerklubb under en familierydding i Ny-Hellesund forrige helg. (Foto: Søgne Dykkerklubb).

Uorganisert
- Vi organiserer ikke tider eller områder, så folk kan gå hvor de vil, og ut til de tider de ønsker. Dette kan være et flott tilbud til familier som nå opplever et monotont liv hjemme. Folk i karantene skal selvsagt ikke ut for å plukke søppel, avslutter Steinar Monsen i Søgne Dykkerklubb og Sjøspeideren i Søgne.

Hold Norge Rent skriver i en epost til dykkerklubben at det også kan oppfordrer til familier til å delta på «The Great Nurdle Hunt»

Konkurranser
- Det innebærer å finne plastpellets langs kysten og registrere dette i Nurdle-kartet. Disse er ofte vanskelige å finne ved første øyekast, men barn er ofte flinke til å finne dem. Her kan man også ha konkurranser mellom barna, skriver organisasjonen.

Naturvernforbundet inviterer også til «Den Store Villsøppeljakten», og her er målet å registrere forsøplede områder i stedet for å rydde. Da kan disse ryddes når livet er normalt igjen.
Sist oppdatert 26.03.2020 klokken 18:04 av Nicolai Prebensen

Det skal kun plukkes gammel søppel, og det å ha avstand til hverandre er veldig viktig, sier Steinar Monsen i Søgne Dykkerklubb og sjøspeideren i Søgne. (Foto: Søgne Dykkerklubb)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no