Søgne menighet innfører fra neste uke konfirmantundervisningen på nett. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Nettkonfirmasjon er løsningen foreløpig

  Nicolai Prebensen
  26. mars 2020
  16:41
Våren er her og det er også konfirmasjonstid. I Søgne er selve konfirmasjonsdagene først til høsten og etter at Norge ble «stengt ned» for gruppesamlinger starter nå menigheten i bygda nettkonfirmasjon.

- Vi har fått tilgang til et system som sjømannskirken allerede har og vil i neste uke starte med oppgaver for konfirmantene over nett. Vi har heldigvis rukket å treffe de rundt 60 konfirmantene vi har i år i fire samlinger, og inntil videre får konfirmantene oppgaver å løse via Internett, sier prest Eirik Nyfeldt Bø i Søgne menighet til N247 torsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han forteller videre at flere kateketer skal ringe opp hver enkelt konfirmant for en samtale og fortelle dem om nettløsningen.

- I tillegg vil vi be dem følge de gudstjenestene vi sender ut digitalt, så får vi bare avvente å se hvor lenge vi må være hver for oss. På tross av tøffe tider for mange er jeg overbevist om at dette skal ordne seg. Konfirmasjon blir det sikkert til høsten, hvis ikke får vi bare være veldig kreative. Landet har på kort tid tatt et kvantesprang innen datateknologien, men å møtes utenfor den verdenen er jo selvsagt å foretrekke, fortsetter han.

Sommerleir
Om det blir sommerleir eller ikke er for tidlig for Nyfeldt Bø å si noe om.

- Vi har jo tradisjonen med sommerleiren for konfirmantene. Akkurat den har vi ingen formening om blir arrangert eller ikke. Dette er det jo myndighetene som styrer, noe vi selvsagt forholder oss til, avslutter han.

Prest Eirik Nyfeldt Bø i Søgne menighet. (Foto: Ivar Eidsaa, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no