- Vi må forberede oss på at koronakrisen vil kunne gi en langsiktig høyere arbeidsledighet, sier Terje Ø Pettersen (H). Han ønsker å forsere bygging av ny videregående skole på Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Vil forsere bygging av ny videregående skole på Tangvall

  Jon Aamodt
  27. mars 2020
  18:49
- Den pågående koronapandemien gjør at mange bli permitterte eller arbeidsledige. Da vil det være et offensivt tiltak dersom det offentlige nå setter i gang utbyggingsprosjekter som allerede er planlagte, sier Terje Ø. Pettersen, næringspolitisk talsperson i Kristiansand Høyre til N247 etter møtet i Nærings- og eierskapsutvalget fredag ettermiddag. 

Kristiansand kommune starter om kort tid bygging av ny ungdomsskole på Tangvall, og fylkeskommunen har vedtatt at det skal bygges ny videregående skole i samme  område.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Oppstarten bør nå forseres, og bygging av den videregående skolen igangsettes så snart det er mulig. Det vil bety mye for lokalt næringsliv i byggeperioden. Med flere hundre elever på en ny videregående skole på Tangvall, vil dette også bety mye for handelsstanden lokalt. Skolen vil i tillegg ha rundt 100 ansatte, noe som betyr nye arbeidsplasser på Tangvall. Det generer økt omsetning for næringslivet i Søgne, sier han videre. 

Trenger skoleplasser
- Vi må forberede oss på at koronakrisen vil kunne gi en langsiktig høyere arbeidsledighet. Det resulterer i at flere søker seg til videregående skole fordi de ikke har jobbtilbud. Jo fortere byggingen kan starte, jo raskere får vi resultater. Vi tenker derfor at kommunen må nå gjøre sin del av arbeidet. Nødvendige kommunale vedtak må tas nå, slik at oppstart av byggingen av skolen ikke «henger på» kommunal saksbehandling, sier Pettersen. 

Ønsker handling nå
Pettersen viser til at det allerede ligger klar planer av større og mindre karakter som har ventet på finansiering. Han mener at jo flere planlagte utbyggingsprosjekter, vegprosjekter, vedlikehold og oppgraderinger som kan igangsettes nå, jo færre arbeidsledige får vi. 

- Det vil ha stor betydning for å opprettholde kjøpekraften i samfunnet, og dette trenger vi nå mer enn noen sinne. Slik situasjonen er i dag vil derfor Høyre arbeide for at planene om bygging av den nye videregående skole på Tangvall forseres. Nå kreves det handling, avslutter Pettersen. 

Høyre vil arbeide for at planene om bygging av den nye videregående skole på Tangvall forseres slik at den videregående skolen kan bygges samtidig med ny ungdomsskole. (Foto: BRG/Filter Arkitekter AS.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no