- Vi har åpnet igjen, men med begrenset åpningstid, sier Gunn Aina Andersen, innehaver av Unik. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Flere lokale butikker åpner igjen: - Ønsker å bruke lokale butikker

  Jon Aamodt
  03. apr 2020
  14:03
- Vi er så heldige at flere har etterlyst oss og sier at de ønsker å handle lokalt, også slik situasjonen er nå. En helt stengt butikk uten noen omsetning er heller ikke bra for oss som driver, sier Gunnar Pedersen til N247 fredag formiddag. 

Han er en av flere butikkeiere på Tangvall som fremover vil holde butikken delvis åpen for å betjene kundene så godt det lar seg gjøre. 

- Av flere årsaker blir det ikke full åpningstid. Vi har ansatte som for tiden har små barn hjemme, og vi tror heller ikke det er behov for å ha åpent hele dagen, sier Pedersen og legger til at de selvsagt vil legge til rette for smittevern etter myndighetenes pålegg i butikkene. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ting endres raskt
Etter at regjeringen innførte de meget inngripende tiltakene 12. mars har de lokale butikken i varierende grad holdt åpent for kunder. Flere butikker har hatt åpent, men med reduserte åpningstider, andre har funnet kreative løsninger med blant annet hjemkjøring av varer, mens atter andre har vært helt stengt. Ting endres raskt under de rådende forhold, og vi skal ikke en gang prøve å gi en fullstendig oversikt over alle butikkenes status, men konstaterer at flere nå gjøres tilgjengelige for kunder, om enn i begrenset omfang. 

-  Leverer også på døra
- Her åpnet jeg igjen mandag denne uken, men vi har begrenset åpningstid til to timer per dag, sier innehaver av Unik, Gunn Aina Andersen (bildet) til N247. 

Andersen får mange gode tilbakemeldinger fra kunder som setter pris på at det er mulig å få handlet fra butikken på Tangvall. Selv legger hun til at hun håper å bidra til å gjøre forholdene «litt mer normalt» ved å gi befolkningen anledning til å få handlet også nå. 

- Ikke alle har lyst eller mulighet til å gå ut og oppsøke butikkene i dag, det skjønner vi og legger ut bilder av flere produkter som folk kan bestille for levering på døra. Vi prøver å legge til rette så godt vi kan i disse tider selv om omsetningen er langt unna det som er normalt, sier Andersen. 

- Prøver lørdag
- Som kjedebutikk må vi forholde oss til kjedens policy, og butikken har vært helt stengt en periode nå. Lørdag holder jeg åpent i de fire butikken jeg driver, så ser vi etter dette hvordan det går, sier Mette Christensen som driver butikken B.young på Tangvall. 

Hun legger til at situasjonen er uberegnelig og tenker det er vanskelig å si hva som skjer videre. 

- Vi mistet all omsetning da restriksjonene bli innført, men nå prøver vi lørdag og ser an videre drift, sier Christensen. 
Sist oppdatert 03.04.2020 klokken 16:31 av Jon Aamodt

- Flere har etterlyst oss og sier at de ønsker å handle lokalt, sier Gunnar Pedersen på Modus til N247. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no