Ann Kristin Wighardt er styrer ved Solkollen barnehage på Flekkerøy. (Foto: Arild Hansen)

Flekkerøy: Flere foreldre er engstelige for å sende sine små til barnehagene

  Arild Hansen
  06. apr 2020
  19:28
Omsorg og nærkontakt, måltider og bleieskift, og ikke minst det å få sitte på fanget til en voksen i barnehagen er jo alltid stas for de minste, og selvfølgelig også for de mange som jobber rundt i de tre barnehagene på Flekkerøy. Mandag var N247 på en liten rundtur her ute. Vi besøkte Lærlingverkstedet AS på Mæbø, og Solkollen barnehage ute i Lindebøskauen, samt Taremareskogen barnehage nesten sånn kloss over veien.

Og de tre jentene som styrer de tre barnehagene, Lill Kristin Throne (Lærlingverkstedet), Ann Kristin Wigardt (Solkollen) samt Gitte Syvertsen (Taremareskogen) er skjønt enige om en ting; De savner de 219 barna som til sammen går i barnehagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Vanskelig
- Dette er jo noen vanskelige dager og uker. For oss som jobber her, for foreldrene som enten går hjemme uten jobb, eller de som går på jobb. Ikke minst for alle barna som jo plutselig fikk en helt annen hverdag å forholde seg til noe vi voksne også opplevde, sier de tre styrerne.

Enstemmig legger til at de har, og opplever foreldre som kvier seg for å sende sine små til de respektive barnehagene. Eller, de er engstelige.

- Det har vi full forståelse for. For ingen vet jo knapt noen ting om dette viruset som herjer verden, sier jentene. 

De ser frem til den dagen det er forsvunnet og at de kan treffe barna en vakker dag igjen.

Til onsdag
I forrige uke bestemte regjeringen at kommende onsdag skulle alle landets barnehager få den endelige beskjeden om hva som egentlig skal skje når hverdagen dukker opp igjen etter påske. Blir de stengt, blir de delvis eller helt åpent. Rett før helgen fikk de en kontrabeskjed om at avgjørelsen skal tas tirsdag, men mandag formiddag fikk de ny informasjon at det er likevel forskjøvet til onsdag. Så det blir noen spennende timer for alle involverte.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Gitte Syvertsen er styrer i Taremareskogen barnehage på Flekkerøy. Foto: Arild Hansen).

- Visst blir det det. Vi er jo alle krystallklare på at vi må få helt klare retningslinjer å forholde oss til, og så har vi tilfelle våre egne planer på hvordan vi skal forholde oss til de forskjellige gjøremål. Ja, det blir mye nytt å ta hensyn til, sier Lill Kristin, Ann Kristin og Gitte.

Gitte Syvertsen er litt ny for småbarnsforeldre her ute på øya. Hun kommer fra Songdalen, og hun begynte som vikar som enhetsleder i Taremareskogen 20. januar. Hun har jobbet 20 år i ulike stillinger for barnehager i Kristiansand kommune, så ballasten hun har i ryggsekken kan våre god å ha på skuldrene når påska er over 13. april, og hverdagen kanskje begynner igjen.
Sist oppdatert 06.04.2020 klokken 19:32 av Nicolai Prebensen

Lill Kristin Kristin Throne er styrer i Læringsverkstedet barnehage på Flekkerøy. (Foto: Arild Hansen)

Taremare (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no