Disse fire medlemmene av Flekkerøy Vel traff vi oppe på toppen av Høyfjellet sent mandag ettermiddag. Fra venstre sees Gunnar Pettersen, Berit Friestad, Thomas Kristoffersen og leder Frode Andersen. (Foto: Arild Hansen)

Flekkerøy Vel: - Håper vi kan få med oss 500 medlemmer etter hvert

  Arild Hansen
  07. apr 2020
  12:04
Når innbyggerne tar seg en liten tur innom postkassene sine rundt om på Flekkerøy i løpet av tirsdagen, vil de dra med seg opp et løst ark med en pen hilsen fra Flekkerøy Vel. Der er det flust av tekst, samt 8-10 bilder fra steder på øya hvor velets medlemmer har lagt ned hundrevis av dugnadstimer de siste årene. Og i takt med dette følger det også med to nummer, ett for konto, og et vipps. For ledelsen ønsker nå å få med seg langt flere enn de 80 som stod oppført som medlemmer i fjor.

Mye dugnad
- Helt klart. Det koster 200 kroner i årskontingent, penger som kommer godt med i velkassa vår. Og skal vi søke om midler til et eller annet, teller det jo en del ekstra hvis vi kan banke i bordet med et flott medlemstall, sa leder Frode Andersen og styremedlemmene Berit Friestad, Thomas Kristoffersen og Gunnar Pettersen da N247 traff dem mandag kveld i kafeen på Høyfjellet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Medlemmene har jo stått på i mange år, og det legger jo selvfølgelig alle turgåere merke til når de vandrer rundt i øyas mange dype skoger. Alle parkeringsplassene er smekk fulle på godværsdagene, og gjerne mer enn det, smiler de fire styremedlemmene som også er ekte øyfolk.

Takket være engasjerte personer har det gjennom Flekkerøy Vel de siste ti årene blant annet blitt ryddet og vedlikeholdt 15 kilometer med stier, det er satt ut rundt 50 benker, ryddet 15 tonn med søppel i bukter og fjernet 200 spøkelsesredskaper.

Mange hundre
Årlig organiseres det mellom 500-700 dugnadstimer. I fjor ble den første broen over til Daumannsholmen ferdig, det var et millionprosjekt, og med viktig støtte fra ivrige aktører kom de i mål.

- Men de fleste tilskuddordninger krever egenkapital, og vår egenkapital kommer nettopp gjennom årskontingenten, sier Frode Andersen.

Hva som den ivrige dugnadsgjengen har på programmet utover, røper vi ikke her. Det kan du lese ut fra arket som ligger i postkassa utover tirsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Broen til Indre Daumannsholmen er ferdig, nå ønsker Flekkerøy velforening å renovere Steinhuset til en møteplass med betonggulv, benker og en stor grue slik at man kan sitte inne og grille. På veggene ønsker foreningen informasjonstavler over området. (Foto: Flekkerøy velforening).

Tur
Ønsker du deg ut på tur på øya i påska, er det flust av stier rundt om til forskjellige fine rasteplasser. På Vesterøya kan du gå ut fra Risleviga, du kan gå ut gjennom Belteviga, og fra parkeringsplassen ved Høyfjellet. På Østerøya, er det like fint utover i Lindebøskauen ved idrettsanlegget. Her er flerbruksløypa, og her kan du gå rundt Flekkesundet og til Kringkasteren. Her kan du også gå ned til Krageviga som er opparbeidet mye den siste tiden.

Så kan du gå ut fra Årrekjæret og innover mot Refsdalen og du kan ta turen ut mot Asperøya. Mulighetene er store, men for en liten stund siden var parkeringsselskapet ute og sjekket parkeringer. De hadde sin fulle hyre med å henge bøter på biler som stod sånn litt på «halv åtte» langs fylkesveien.
Sist oppdatert 07.04.2020 klokken 13:02 av Nicolai Prebensen

Faksimile fra Flekkerøyposten 2019. (Foto: Faksimile)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no