Statsminister Erna Solberg sier tirsdag ettermiddag at det blir justeringer i de innførte tiltakene fra 20. april. (Foto: Jan Richard Kjelstrup, ASD)

Regjeringen letter tiltakene under flere forutsetninger

  Nicolai Prebensen
  07. apr 2020
  16:19
- Vi lytter til helsemyndighetenes råd. Alle i landet er med på denne dugnaden. Vi ser hva som bor i oss, og vi strekker oss langt for å hjelpe hverandre. Dette er Norge på sitt beste. Tusen takk til alle for at vi nå får slått ned viruset. 

- Dette viruset har en stor pris. Mange har mistet livet og til de som står igjen sender jeg varme tanker til. 400.000 er arbeidsledige og regjeringen gjør det den kan for å avhjelpe disse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi kan ikke senke skuldrene selv om smittetallene går ned. Nå har vi kontroll og vil fortsette med det. Noen justeringer i tiltakene vil komme, kontrollert og over tid. Vi må blant annet kunne teste bedre og ha mer effektiv isolasjon på de som blir syke. 

Folkehelseinstituttet skal utarbeide standarder og disse skal følges av alle, også de som skal åpne opp igjen.

- Fra 27. april skal vi åpne opp 1. - 4. klasse på barneskolene. Barnehager åpner 20. april slik at de får tid til å planlegge gjenåpningen.

- Fra 27. april vil trinn 3. i yrkesfag kunne vende tilbake til skolene, også de studentene som er i avslutningen av studiene. Frisører, optikere, fysioterapeuter og de som ble stengt på dagen kan åpne opp igjen, og 20 april oppheves hytteforbudet, sa Solberg.

Bransjestandard
Alle andre tiltak opprettholdes. Alle som er på hjemmekontor skal være det fortsatt, alle som opplever symptomer skal holde seg hjemme. Vi må vise utholdenhet, sa statsministeren og manet alle som etterhvert åpner opp igjen under forutsetning av vi får en bransjestandard innen den tid.
Sist oppdatert 07.04.2020 klokken 17:11 av Nicolai Prebensen

Helseminister Bernt Høie og statsminister Erna Solberg under en tidligere pressekonferanse om koronakrisen. (Foto: Jan Richard Kjelstrup, ASD)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no