Tom Erik Dønnestad og Espen Aksnes fra Søgne Røde Kors Hjelpekorps sammen med banksjef Vidar Skaaland etter at søknaden var godkjent. (Foto: Privat)

Kjøpte telt til bruk under katastrofer i fredstid

  Nicolai Prebensen
  08. apr 2020
  15:43
Hjelpekorpsene i Norge ble i 2009 anerkjent gjennom en kongelig resolusjon i 2009 som en humanitær beredskapsorganisasjon som bistår før, under og etter ekstraordinære og uønskede hendelser i fredstid. 

Derfor sendte Søgne Røde Kors Hjelpekorps en hastesøknad til Søgne og Greipstad Sparebank i slutten av mars hvor de søkte støtte til å kjøpe et «Rofi Aragon» telt som har lys og varme, er raskt å sette opp og enkelt å desinfisere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Teltet kan styrke Søgne Røde Kors Hjelpekorps sine muligheter for å levere støtte til samfunnet i forbindelse med Korona pandemien, skriver banken på sine hjemmesider nylig.

- Vi hadde ikke kunnet bære disse kostnadene selv og sendte en hastesøknad. Den søknaden ble hastebehandlet og godkjent av banken. Dermed kunne vi bestille teltet og det er forhåpentligvis operativt i løpet av kort tid.

- Vi har gitt beskjed til Kristiansand kommune og Sørlandet sykehus, og de vil vurdere hvor behovet er størst for et slikt telt, sier Tom Erik Dønnestad i Søgne Røde Kors Hjelpekorps i saken som er lagt ut på bankens hjemmeside.

Det er et slikt telt Søgne Røde Kors Hjelpekorps har gått til innkjøp av med støtte fra Søgne og Greipstad Sparebank. (Foto: Rofi.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no