Søgne kystlag, 1. Søgne Sjøspeidergruppe, Søgne Dykkerklubb, Høllefjorden båtforening, Røde kors og Søgne seilforening inviterer til alternativ feiring av 17. mai 2020. Under sjekteracene i Søgne har det alltid stilt opp mange flotte båter. Dette arrangementet er ikke et race, men det oppfordres til å stille opp i konvoien gjennom bygda sjøveien. Invitasjonen gjelder ikke bare trebåter. Alle kan stille, opplyser arrangørene. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Inviterer til alternativt 17. mai-tog nasjonaldagen

  Nicolai Prebensen
  17. apr 2020
  15:18
Det blir ingen barne- eller folketog i hele Kristiansand i år grunnet faren for smitte. Det opplyser leder for 17. mai-komiteen i Kristiansand, Mira Svartnes Thorsen til fvn.no fredag ettermiddag.

Imidlertid satser flere lag og foreninger i Søgne på å lage tog likevel, men på sjøen.

I et informasjonsskriv fra arrangørene skrives følgende;
 
Søgne kystlag, 1. Søgne Sjøspeidergruppe, Søgne Dykkerklubb, Høllefjorden båtforening, Røde kors og Søgne seilforening inviterer til alternativ feiring av 17. mai 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

For å kunne gjennomføre en form for feiring i dagens situasjon har vi vurdert flere muligheter og kommet fram til følgende opplegg;

Sjøspeidernes skøyte SS Nilsen starter ved Skarpeidbrua med slepebommer og åtte joller på slep klokken 12.00. Jollene bemannes med flaggborg fra Røde kors, og bak denne kommer kystlagets nyoverhalte Hallandviksjekte fra 1932.

Bak denne inviteres borgere under det norske flagg til å følge på i egne båter. 

Først båter under 30 fot to i bredden. Deretter kommer båter over 30 fot.  Det er fritt fram for å slutte seg til bare deler av ruten.

Vi arbeider med å få korps plassert på lekter i henhold til gjeldende smittevernregler. 25 meter lekter er klar.

Fire knop
Turen går i eksakt fire knop tett på land hele veien til Langenes.

Vi håper at alle som ikke har anledning til å følge turen i båt kommer til vannkanten langs ruta pyntet og med norske flagg. Det oppfordres til å bruke hver eneste bergknatt mellom Trysfjorden og Langenes som ligger inntil ruta. Vi regner med at hytteeiere ser med blide øyne på bunadskledde borgere som vil ned til vannet denne dagen.

Kartet under viser planlagt rute, men gjennom Tudille og ved Langenes vil store og små båter få forskjellig rute.

Artikkelen fortsetter under kartet.
Ruta som er planlagt sjøveien 17. mai. (Kart: Kystverket/Søgne dykkerklubb).

Smittevern;
Forutsetningen er at alle båtførere selv tar ansvar for at personer ombord, klargjøring og lignende følger gjeldende regler for smittevern og at båter holder foreskrevet avstand til hverandre. Opplegget er avklart med kommuneoverlegen, 17. mai komiteen og beredskapssjefen i Kristiansand kommune.

Søgne Dykkerklubb stiller med sikringsbåt som nås på kanal 16 og 72 på VHF.

- Heng deg på
Foreninger og lag i Søgne oppfordres til å være kreative og henge seg på konvoien som starter fra Trysfjorden klokken 12.00.

- Det blir ingen 17. mai uten «Tempoklubben». sier Steinar Monsen i sjøspeideren og Søgne Dykkerklubb.

Flere detaljer kommer på N247.no nærmere nasjonaldagen.
Sist oppdatert 17.04.2020 klokken 18:46 av Nicolai Prebensen

Sjøspeidernes SS Nilsen vil lede an konvoien fra Trysfjorden til Langenes. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no