Video: Inger Anna Drangsholt

Se hvem som vant Flekkerøy skolekorps hovedpremie i mai-kalenderen?

  Arild Hansen
  18. mai 2020
  12:11
Som overalt, og nær sagt for alle som driver med organisert lag- og foreningsarbeid, ble selvfølgelig også Flekkerøy Skolekorps satt litt ut da korona-alarmen nådde hele landet 12. mars. Det er jo rundt den tiden og i ukene frem mot 17. mai at den tradisjonelle mai-kalenderen skal selges rundt om i de 12-1300 husstandene på øya. Og gjerne en del eksemplarer innover også, til familie og venner, og på de respektive arbeidsplasser hvor gjerne foreldre arbeider.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Rundt 120.000 kroner
Det er på vårparten at korpset skaffer de nødvendige inntektene for den videre driften. Kalenderen er nevnt, men også «Loppemarkedet» i Flekkerøyhallen er et veldig populært innslag på øya. Folk strømmer til fra alle kanter. De kommer med små lastebiler, med tilhengere, privatbiler, ja, noen i nærområdet kommer gjerne på mopeder og sykler for å levere lopper på fredagen før dørene åpnes dagen etter.

I kafeen har foreldre stelt i stand et mat- og kakebord som ikke er hverdagskost her ute. Og spesielt rekesmørbrødene som gjerne blir smurt av musikernes bestemødre, får bein å gå på. Folk kjøper i hopetall, også for å bringe med seg hjem til hygge på lørdagskvelden. I år blir det dessverre ikke noe av dette. Og korpset går glipp av sårt trengte 100.000 kroner.

Vipps og giro
Foran salget av årets mai-kalender måtte de snu, bokstavelig talt. Ingen på øya fikk i år besøk i hjemmene sine. Det ble ingen pling på dørklokkene. Nå skulle det handle om vipps, giro og nett. Og tross korona-tidene de gikk i møte, er styreleder Karina Loka godt fornøyd.

- Litt i underkant enn tidligere år ble det jo, men vi er fornøyde, og vil selvfølgelig takke alle som har vært med og bidratt korpset i ei spesiell tid, sier Karina.

Og da snakker hun om rundt 120.000 kroner i inntekt. Og selv om hovedpremien ble delt ut på 17. mai, er det ennå mange sjanser til å vinne. Kalenderen varer som i alle år, hele måneden ut.
Sist oppdatert 18.05.2020 klokken 12:12 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no