"Prinsessa" mi, Jozelin 9 år i bydelen Palermo i storbyen Barranquilla. Hun kommer til "Barnas Hus" hver dag. Hun og tre søsken bor hos besteforeldrene da foreldrene har reist fra de, sier Kristian Kristiansen til N247. (Foto: Kristian Kristiansen)

Flekkerøy Misjonskirke har bygd hus for over én million kroner i Colombia

  Arild Hansen
  19. mai 2020
  10:39
For Flekkerøy-gutten Kristian Kristiansen ble følgende prosjekt startet ved en ren tilfeldighet, eller kall det gjerne for en riktig «God jul hilsen» i 2016.

Byggmesteren fra Revmyra besøkte Kirsten Watne, mangeårige Colombia-misjonær gjennom Misjonskirken Norge. Etter en god samtale, der fattigdommen i slumområdet i millionbyen Barranquilla ble et tema, ønsket øy-gutten å øke aktiviteten i det som allerede så smått var i gang i Misjonskirken på Flekkerøy. Tre uker senere satt han på flyet nedover til byen ved det Karibiske hav, sammen med Kirsten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kjapp avgjørelse
- Det gikk veldig fort i svingene etter julemøte i 2016, smiler Kristian når N247 treffer han i hjemmet på øya.

- Kirsten og mannen Svein Watne, som gikk bort for noen år siden, er foreldrene til Siri Iversen, som er vår pastor i menigheten på øya. Og Siri har jo som ung jente selv bodd der nede i noen år. Det var da foreldrene misjonerte i Colombia, og kjente til det som trengtes å vite om byen. Vi reiste ned for å se på et bygg, men det var ikke godt nok for vårt formål. Så over nyttår i 2017 kjøpte vi heller en annen tomt. Vi fikk tak i fagfolkene vi trengte, og året etter kunne bygget innvies til stor stas for de som bodde der, sier Kristian, og forteller at det kostet 600.000 norske kroner å reise det.

To nye bygg
På samme turen kjøpte de like godt ei ny tomt. Det ble reist et nytt bygg, med kirkesal i den ene delen, og ei systue i den andre. Bygget, som ble innviet året etter, kom på 250.000 norske kroner. Når ideen om å bygge «Barnas hus» dukket opp, gikk de like godt i gang med det også. 200.000 nye kroner ble hentet inn, og i februar i år kunne barna i slummen der nede ta det i bruk. Fra før av har Kirsten og Svein vært med på å bygge opp fire skoler og like mange kirker. Bygg som misjonskirken på Flekkerøy i dag er med på å drifte.

- Vi snakker om 6-700 barn som tar disse byggene i bruke hele uken gjennom, sier Kristian, som hele veien har vært i dialog med byggearbeiderne der nede.

Flere folk
- Så vi har nok skaffet til veie over én million kroner til sammen. Det er velplasserte penger, sier byggmesteren, som videre forteller at i misjonskirken på øya har de sin egen «Barraanquilla-komite» bestående av han sjøl, Kristina Kristiansen, Siri Iversen, Ingunn Engedal og Leif Pedersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
«Barnas Hus» i bydelen Palermo i Barranquilla, tatt på åpningsfesten. (Foto: Kristian Kristiansen).

Kristina er gift med Jørgen, bror til Kristian. Han har jo vært en kjent politiker i mange år, og er i dag gruppeleder i det lokale Kristelig Folkeparti. Nylig var han og kona på tur til Colombia.

Og i slutten av forrige uke var Kristian og Siri rundt og delte ut 20 bløtkaker til gode lokale sponsorer. Både bedrifter og private givere.

Omsorg og kjærlighet
- De er gull verd for oss, og bidrar godt, sier Kristian, som selv har vært fire ganger i Colombia, og som er lysten på en femte tur.

- På «Barnas hus» får de omsorg og kjærlighet av våre gode medarbeidere. Vi gir barna mat, mulighet for en dusj, en seng og sove i om det trengs, lek og undervisning. Det frister med en ny tur ei gang inn i fremtiden, sier Kristian Kristiansen, en av de trofaste støttespillerne i den lokale menigheten på Flekkerøy.
Sist oppdatert 19.05.2020 klokken 11:28 av Nicolai Prebensen

I forrige uke var Siri Iversen og Kristian Kristiansen rundt og delte ut 20 bløtkaker til gode sponsorer. Her fra Grim bakeri med innehaver Roy Kristiansen i midten. (Foto: Arild Hansen)

Kristian Kristiansen deler ut mat i slummen i bydelen Palermo hvor «Barnas Hus» ligger. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no