Tirsdag ble den nye flaggstangen på tomta til Historielaget satt opp, og flagget heist i et forsøk. Fra venstre sees trofaste medlemmer som Rolf Martinsen (leder), Marta Hansson, Einar Hansson, Øyvind Sørensen og Magnhild Sørensen. (Foto: Arild Hansen)

Flagget skal til topps til gjenåpning av kafeen i Lindebøskauen

  Arild Hansen
  19. mai 2020
  15:13
Kristi Himmelfartsdag åpner Historielaget på Flekkerøy igjen dørene til kafeen i det ett år gamle bygget inne i Lindebøskauen.

- Nå syntes vi det var på tide igjen. Vi har vært en gjeng her som har stelt litt med grusing og beplanting, så nå har det blitt veldig greit utenfor også, sier Magnhild Sørensen og Marta Hansson, to ivrige jenter i og rundt Historielaget.

Flott arbeid
Så til torsdag, altså på Kristi Himmelfartsdag, kan de vise til en helt ny flaggstang med flagg, som vaiet så flott og fint under prøvingen tirsdag formiddag. Om et par døgn skal det til topps igjen, under gjenåpningen av kafeen (13.00-17.00). Den har vært stengt siden 12. mars.

- Flaggstanga er åtte meter høy, og nå sitter den som skrudd nede i fjellknatten like utenfor inngangspartiet sier en av dugnadsguttene, Øyvind Sørensen.

- Dette pynter jo veldig opp. Nå blir inngangspartiet til idrettsanlegget enda penere, sier gjengen til N247.

Kristi Himmelfartsdag, og hver søndag utover skal kafeen ha åpent for salg av kaffe og vafler, og annet snacks.

Mye fint
Kafeen i seg sjøl er forlokkende nok den. En god og gammel, eller i hvert fall litt eldre årgang en medlemmene i Historielaget, har reist nesten hele bygget sjøl. Selvfølgelig med en del innleid hjelp fra enkelte firmaer. Både i kjeller- og loftsetasjene dufter det historie lang vei. 

Å begynne å fortelle, blir feil. Da blir mye av spenningen ødelagt. Du må nesten ta turen selv for å oppleve dette. Og når du først er i dette området på øya, kan du ta turen nedom Krageviga. Der hvor en gjeng pensjonerte mannfolk har ryddet skau, fikset opp gamle bunkerser og ryddet hundrevis av trappetrinn opp mot gamle kanonstillinger fra krigens tid.
Sist oppdatert 19.05.2020 klokken 16:32 av Nicolai Prebensen

Magnhild Sørensen (t.v.) og Marta Hansson ved den lille båten og fjellknausen som er pyntet opp. Så uteplassen er også blitt fin. (Foto: Arild Hansen)

I gang med grusing: For et par uker siden traff N247 denne dugnadsgjengen som var i gang med grusing foran inngangspartiet. Fra venstre sees Einar Hansson, Magnhild Sørensen, Øyvind Sørensen og Marta Hansson. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no