Jonny Haraldstad på låven sammen med Leonora, Sylvester Daniel og Sara i førersetet på veteranbilen da Barnehageprodukter feiret 15 år i 2018. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Vil selge norske treleker til danske barnehager

  Jon Aamodt
  21. mai 2020
  11:14
Siden tidlig på 2000-tallet har Johnny Haraldstad gjennom sitt selskap Barnrhageprodukter levert lekebiler til barnehager og andre offentlige og private kunder. Det hele startet da han tilfeldigvis kom over tegninger som gav ham ideen til å starte produksjonen av det som i dag er blitt til godt over 500 lekebiler. Produksjonen i dag består i hovedsak av treleketøy i form av biler, traktorer, vikingskip og andre figurer. 

- Nå prøver vi oss også på det danske barnehagemarkedet. Danmark har omlag like mange barnehager som Norge, og vi har nå inngått avtale med et dansk selskap som skal representere oss der nede, forteller Haraldstad til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kontakten oppstod nokså tilfeldig under en utstilling på Norges varemesse våren 2019. Her ble Haraldstad kontaktet av en dansk utstiller, og dette resulterte igjen i at den lokal produsenten fikk besøk sommeren 2019.

- Alt produsert i norsk kjerneved
- Det er vanskelig for en liten aktør som oss å komme inn i et nytt marked, spesielt når vi vet at en av verdens største produsenter av lekeapparater holder til i København. Derfor synes vi det er ekstra hyggelig å få denne muligheten nå, og vi tror en av årsaken er våre spesielle produkter som alle lages av kjerneved fra norsk furu. Ikke en reklamasjon har vi hatt på produktene i de årene vi har holdt på, utdyper Haraldstad. 

Han forteller videre at kontraktsforhandlingene har tatt tid, ikke minst nå på slutten med reiserestriksjoner og strenge smitteverntiltak. Nå er imidlertid avtalen landet, og den nye leverandøren skal aktivt ut i det danske markedet med norskproduserte treleker. 

- 6.000 barnehager
I følge Haraldstads opplysninger skal det være rundt 6.000 barnehager i Danmark, og et marked med omtrent samme potensiale som det norske. 

- Når vi selger til norske kunder, leverer vi produktene direkte til kunden. Vår danske forhandler har allerede logistikk for å ivareta leveringer, og vil selv hente ferdige produkter her og sørge for transport og levering. I første omgang vil produktene våre markedsføres i områdene København og Midt-Jylland, avslutter Haraldstad som håper danske barn snart skal samle seg rundt norskproduserte fiskebåter og traktorer. 

Med rundt 6.000 barnehager i Danmark håper Johnny Haraldstad danske barn om kort tid kan boltre seg i norskproduserte skuter og traktorer. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no