Øystein Tjomsland og hans team skal, i tillegg til de 95 andre hestene teamet trener, hente 15 danske talenthester til gården på Sangvik til trening. (Foto: Hesteguiden.com)

15 danske talenthester til Sangvik

  Nicolai Prebensen
  22. mai 2020
  09:18
Den danske forretningsmannen Nils Munkhaugen flytter 15 av sine travhester fra Danmark til Øystein Tjomslands gård på Sangvik i Søgne. Der skal de trenes av Team Tjomsland. 

Det skriver fvn.no torsdag kveld.

- Dette betyr en økt omsetning for oss på rundt to millioner kroner og er en stor anerkjennelse for vårt team, sier Tjomsland til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mangemillionæren Munkhaugen må i følge Fædrelandsvennen betale 12.000 kroner per hest som skal trenes på Sangvik sammen med de 26 andre traverne på gården. I tillegg har Tjomsland 50 hester på Sørlandets Travpark og 19 travere på Sundsvall i Sverige.

- Vi får 10 prosent av premiene i Norge og 15 prosent i Sverige. Den største motivasjonen med at hestene vi trener vinner ligger likevel å se at vi gjør ting riktig. Gode resultater gjør jo også at vi sikrer oss nye oppdrag og får trene flere hester, sier Øystein Tjomsland til avisen.

Toppidrettsutøvere
Han sier videre at det å trene hester ikke er så forskjellig fra å trene toppidrettsutøvere.

- Vi har i 20 år drevet med pulsmålinger og systematisert disse for et stort antall hester. Dette har vært til hjelp for å utvikle det vi mener er et optimalt treningsopplegg, sier Tjomsland.

Øystein Tjomsland samarbeider også med flere toppidrettsutøvere, her med det svenske skiesset Frida Karlsson som har blitt medeier i topphesten Grisle Odin. (Foto: Team Tjomsland)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no