- Noen eksperimenter kan bli litt sølete, og elevene dekker først til pultene med søppelsekker for ikke å ødelegge inventaret, fortalte instruktør Trine Wåland under den første sommerskolen i Søgne i 2018. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Sommerskole i Søgne for tredje året på rad

  Jon Aamodt
  22. mai 2020
  11:43
Forskerfabrikken har de to siste årene har arrangert sommerskole i Søgne. Nå skriver selskapet at det også denne sommeren blir sommerlab i Søgne.
 
Sommerlab er et forskerkurs som går over fem dager i sommerferien. I løpet av en uke skal barn i alderen 9 til 12 år utforske naturvitenskapens spennende verden. Målet er å gi barna dypere forståelse for realfagene, noe de vil ha glede av resten av livet.  

- Å oppleve morsomme og spennende eksperimenter og andre aktiviteter som barn, har en langvarig effekt som kan påvirke barns valg av yrke senere. Erfaringene vil de kunne ha glede av hele livet, både i klasserommet, når de skal forstå hva forskning er og for å avsløre «falske nyheter», forklarer grunnlegger Hanne S. Finstad. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Smittevern ivaretatt
Arrangøren opplyser at de har satt seg grundig inn i alle retningslinjer for smittevern i forbindelse med Covid-19 epidemien. Barna skal blant annet deles inn i mindre grupper og deltakerne får utdelt eget utstyr. 

- Det viktigste for Forskerfabrikken er å gi barna en morsom og lærerik opplevelse, samtidig som barna kommer friske og sunne hjem igjen, sier arrangøren.

Forskerfabrikken tror behovet for folk som kan og vil jobbe med realfag vil fortsette å øke. Samarbeid for å vekke barns interesse for fagfeltet anser de derfor som et «vinn vinn» for alle. Lokalt i Søgne støttes arrangementet av Søgne og Greipstad Sparebank. 

- Gjennom bankens Lokalbankfond gir vi årlig midler tilbake til lag og foreningsarbeid nettopp for å understøtte bankens visjon om å skape glede og verdier. Sommerskolen, fem hele dager stappfull med forskeropplevelser for barn fra 5.-7 klasse, skaper forhåpentligvis både glede og verdier, men også ferdigheter innenfor realfag. Barna er jo tross alt det viktigste for fremtiden, og det å undre seg tidlig er begynnelsen til større innsikt, forteller Anne Lill Flo Berge Søreng, Markedsansvarlig i banken. 
 
Nytt år, nytt innhold 
- I år har Sommerlab nytt innhold som fokuserer på miljø, bærekraft og teknologi. Barna skal få teste teori ut i praksis ved å bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje. Alle aktiviteter er bygget rundt målene i fagfornyelsen og FNs bærekraftmål om rent vann, ren energi og ansvarlig forbruk og produksjon. Hvis det ikke blir mulig å holde fysiske kurs, kan de som ønsker det heller møtes i et virtuelt klasserom sammen med kurslederne og gjøre eksperimenter hjemmefra, sier arrangørene.
 
– Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Vitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag, sier grunnlegger Hanne S. Finstad.

For tredje år på rad arrangerer Forskerfabrikken Sommercamp i Søgne. (Foto: Søgne kommune/Forskerfabrikken)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no