Marius Kjørvik Johansen på Modena-banen. (Foto: Arild Hansen, arkiv)

Nytt kunstgress på Modena-banen etter sommeren

  Arild Hansen
  23. mai 2020
  09:45
- August, eller litt ut i september.

Dette svarer idrettssjef Terje Abrahamsen på spørsmål fra N247 om når det nye kunstgresset blir lagt på Modena-banen ute i Lindebøskauen.

- Dette er et sårt savnet underlag. Banens beskaffenhet i dag, er knapt verd treninger ei gang, med fare for skader. Gutter fra 16 år og oppover trener der ikke, sier Marius Kjørvik Johansen i Fløy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Gleder oss
- Nå håper jo vi i Fløy at det kommer inn et greit anbud, og at arbeidet kan starte umiddelbart etter sommerferien. Det beste hadde jo vært å hatt banen klar til skolestart ei gang ute i august. Det er da det store trykket i junioravdelingen starter, sier Kjørvik Johansen. 

Han er A-lagets hjelpetrener, han er sportsansvarlig i junioravdelingen, og så har han også ansvaret for FFO-fotballen to ganger i uka.

15. juni
Regelen med en meter avstand, grupper på fem utøvere og ingen kroppskontakt mellom spillere, er gjeldende frem til 15. juni. Etter det kan både barnefotballen og spillere opp til 20 år begynne med trening med kontakt.

- Det vil jo selvsagt kreve mer. Når de begynner å grave for å gjøre Modena-banen fiks ferdig, får jo Fløy som klubb et problem. I og med at vi har et A-lag i Post Nord Ligaen, vi har et andrelag og et juniorlag, samt mange lag i junioravdelingen, blir det trangt på Arkicon Arena, fortsetter Kjørvik Johansen.

Sand og olivenkjerner
Gummigranulatkulene er en saga blott her hjemme. På det nye kunstgresset som skal legges, blir det en blanding av sand og olivenkjerner, med sand som underlag.

- Vi legger Modena-banen ut på anbud i midten av juni. Vi må ha hjelp til en del målinger, og det har jo vært en del problemer med dreneringen på banen der ute, sier idrettssjefen, som først skal servere kunstgress til fotballfolket i Tveit oppe på Solsletta.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Modena-banen på Flekkerøy slik den ligger i dag. (Foto: Arild Hansen).

Så blir det ut på Flekkerøy. Til veldig mange øyboeres store glede.

- En anbudsrunde skal vare i en måned. Så ser vi på det som ligger i potten, og så går resten av seg sjøl når vi har fått ting på plass, sier Abrahamsen, som legger til at det er bevilget 5.5 millioner kroner til at Modena-banen blir «som ny» igjen.

Idrettssjef Terje Abrahamsen sier til N247 at det nye kunstgresset blir lagt i august/september i år. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no